Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Dags att nominera till Skånes skyddsombudspris

Kommunal avdelning Skåne inför skyddsombudspris
Kommunal avdelning Skåne inför skyddsombudspris
Foto: Monica Brundin Danielsson
2019-11-11
Kommunal avdelning Skåne har instiftat ett skyddsombudspris. Priset delas ut varje år på årsmötet och tilldelas skyddsombud i kommunal, privat och regional verksamhet. Nu är det dags att nominera till 2020-års pris.

 

Kommunal avdelning Skåne har cirka 2 900 arbetsplatsombud/skyddsombud och det är för att stärka och uppmärksamma det fackliga arbetet på arbetsplatsen som avdelningsstyrelsen fattat beslut om ett årligt pris.

- Arbetsmiljöarbetet har varit underskattat under alldeles för många år och vi har så mycket mer att göra. Vi har mandatet i arbetsmiljölagen och behöver bli bättre på att använda oss av det, säger Tina Christensen, avdelningsordförande i Skåne.

Skyddsombud väljs av kollegorna på arbetsplatsen och får deras förtroende att föra talan och agera i arbetsmiljöfrågor. Det är den fackliga organisationen som utbildar och rustar och utser skyddsombudet.

- Det är viktigt att skyddsombudet har en organisation bakom sig i sitt förtroendeuppdrag. Det är det som skapar trygghet i uppdraget och förutsättningar att agera, säger Tina Christensen.

Priset ska gå till skyddsombud som under det gångna året. bidragit till att förbättra arbetsmiljön på sin arbetsplats.

Sammanlagt delas det ut sex pris. Tre till skyddsombud verksamma inom kommunal verksamhet, två inom privata sektorn och ett ombud verksamt inom Region Skåne.

Alla medlemmar i Skåne kan lämna in nomineringar till sin sektion. Nomineringsblanketten som ska användas finns på sektionen och hos arbetsplatsombud och skyddsombud på arbetsplatsen.

- Vi vill med priset uppmärksamma det viktiga arbete som skyddsombuden gör, säger Tina Christensen.