Nu startas Kommunal s-klubb i Kristianstad


2020-11-16

”Vi behöver väcka människors intresse för politik. Är jag inte med själv kan jag inte påverka.”

Det säger Helen Persson, facklig/politisk på sektion Kristianstad kommun som nu startar en lokal Kommunal s-klubb.

Helen Persson fackligpolitisk sektion Kristianstad kommun.
Helen Persson startar s-klubb för Kommunalare i Kristianstad
Foto: Monica Brundin Danielsson

Helen Persson har länge funderat på att starta en s-klubb i Kristianstad för Kommunals medlemmar. Hon är själv aktiv i socialdemokraterna och ser att Kommunals medlemmar i hög grad påverkas av politiska beslut.

- Därför är det bra att fler engagerar sig. Ju fler förtroendevalda Kommunalare desto bättre, säger hon.

Den 25 november träffas s-klubben för första gången. Digitalt så klart. Och redan nu har tio personer anmält sitt intresse. Men det finns plats för fler. Många fler.

- Vi behöver organisera oss och sätta Kommunals frågor på agendan på riktigt. Vi behöver visa Kommunals styrka på riktigt och det kan vi bara göra om vi krokar arm med socialdemokraterna.

Den nybildade s-klubben kommer att kunna skriva motioner till fullmäktige och andra beslutsorgan, sprida kunskap om lokal politik och framförallt kan medlemmarna själva lära sig mer om politik och om de frågor som diskuteras i närområdet. Klubben ska träffas en gång i månaden och när situationen tillåter kommer inslagen så klart att förändras med mer utåtriktade aktiviteter.

- Vi behöver ha i medvetandet att 60 procent av ledamöterna i riksdagen är borgerliga. Och det är ingen annan, inte nån annan som kan ändra på det mer än vi. Kollektivet måste göra det tillsammans, säger Helen Persson.

Dela sidan