Måltidspersonal

Måltidspersonalen är mångkunniga med väldigt varierande arbetsuppgifter. Måltidspersonalen ansvarar bland annat för att laga mat tillsammans med kockarna. Det kan också handla om att biträda kocken med matlagning som till exempel kokning av pasta och potatis eller att göra sallad. Arbetsuppgifter därutöver kan handla om att städa, diska, hålla rent och skapa en trevlig måltidsmiljö vilket varierar beroende på arbetsplats, exempelvis förskola, skola eller ett äldreboende. 

Det finns flera olika yrkesbefattningar för måltidspersonal, bland annat köksbiträde, måltidsbiträde, ekonomibiträde, kallskänka, skolmåltidsbiträde. Vi väljer att använda måltidspersonal som en gemensam benämning för dessa yrken. 

Utbildning

Hotell- och restaurangprogrammet, komvux eller andra kurser.

Kommunal är facket för dig som arbetar som måltidspersonal.

Vad gör Kommunal?

Läs mer om Kommunals arbete inom branschen kök och restaurang.

Dela sidan