Ambulanssjukvårdare

Jobbar du som ambulanssjukvårdare? Då är Kommunal fackförbundet för dig! Vi arbetar för att du ska få en bättre vardag på jobbet och finns här för att ge dig råd och stöd kring allt som rör ditt yrke.

Manlig ambulanssjukvårdare står framför en ambulans
Foto: Kommunal

Det här gör Kommunal för dig

Kommunal driver ambulanssjukvårdares frågor i förhandlingar med arbetsgivare, i samtal med politiker och i opinionen. 

Regionen väljer inte sällan att sätta två sjuksköterskor i varje ambulans. Kommunal anser att en bättre fördelning av resurserna vore att använda ett team bestående av en sjuksköterska och en ambulanssjukvårdare. Med en specialistutbildad ambulanssjukvårdare i ena stolen har ambulansen fortfarande proffs på båda stolarna. Var och en med sin unika kompetens.

Läs mer om hur Kommunal vill att ambulanser ska bemannas.

Du kan också läsa mer om Kommunals arbete inom branschen hälso- och sjukvård.

Få koll på lönen!

Vilken lön ska du begära, vad ingår i lönen och hur kan du påverka den? Du som är medlem i Kommunal kan kontakta din sektion eller ringa Kommunal Direkt för att få råd och stöd.

Läs mer om löner

Engagera dig!

Glöm inte att du kan påverka din arbetsplats! Genom att bli skyddsombud eller arbetsplatsombud kan du vara med och göra skillnad för dig och dina kollegor.

Läs mer om vad det innebär att vara förtroendevald eller kontakta din sektion för att höra vad det finns för möjligheter där du bor. 

Behöver du stöd?

Som medlem i Kommunal får du hjälp om problem uppstår med din arbetsgivare, om du behöver expertråd kring ditt yrke eller har frågor om ditt avtal. Kontakta  din sektion eller Kommunal Direkt för rådgivning.

Bli medlem!

Nyfiken på medlemskap?

Vill du eller någon du känner ha mer info om vad det innebär att vara medlem? Lämna kontaktuppgifter i vårt formulär, så kontaktar vi dig eller personen du vill tipsa och berättar mer om medlemskapet.

Till formuläret!

Dela sidan