Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Mer koll
Mer trygghet
Mer utveckling

Bli medlem i Kommunal

Kommunal ger dig trygghet och inflytande på jobbet.

Som medlem i Kommunal får du mer!

Bli medlem här

Vad vill du ha hjälp med?

Våra vanligaste frågor

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Många av oss är dessutom fackligt engagerade och får utbildning och nya kunskaper på vägen. Vi är en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar som tillsammans arbetar för att utveckla våra jobb och förbättra våra villkor.

Om Kommunal

Nyheter

Illustration med texten Liv kan räddas med enkla medel.

Är luften verkligen fri?

Att jobba för en så ren och säker arbetsmiljö som möjligt inom räddningstjänsten är ett av Kommunals alla viktiga uppdrag. Blir du också medlem är du med och stärker möjligheterna att göra skillnad. Var med och se till att fler brandmän och brandbefäl får leva ett långt och friskt liv.
Illustration med blommor och texten Prat från verkligheten - ring in din berättelse på 08-24 70 50.

Prat från verkligheten - låt hela Sverige höra din berättelse!

Kommunal söker medlemsberättelser från alla som får Sverige att rulla även när det är som härligast ute. Vill du berätta något om ditt jobb, om utmaningar, glädje, sorg, om behovet av återhämtning eller kanske om året med pandemin? Kanske kommer din röst att höras i Kommunals radioprogram "Prat från verkligheten" som sänds dygnet runt den 24 juli!
Missat storhelgstillägg betalas ut retroaktivt.

Facklig framgång: Missat storhelgstillägg betalas ut retroaktivt

En anställd på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän blev inbeordrad att jobba en storhelg men upptäckte sen att det saknades ersättning när lönen kom. Detta visade sig gå emot kollektivavtalet och nu får flera medarbetare ersättning retroaktivt.