Medlemsförmåner

I ditt medlemskap i Kommunal ingår en lång rad förmåner. Här hittar du mer information om varje enskild förmån.

Man i mössa mot grön vägg.
Foto: Stina Gränfors.

Förmånerna som du kan läsa om på den här sidan är bara till för dig som är medlem i Kommunal.

Inte medlem? Ansök idag.

Grunden i ditt medlemskap är det som har med ditt jobb att göra – din lön, dina anställningsvillkor, din arbetsmiljö och dina möjligheter att påverka. Men dessutom finns en lång rad andra förmåner kopplade till ditt medlemskap. Här hittar du en sammanställning.

Förmånligt försäkringspaket hos Folksam

När du är medlem i Kommunal så ingår flera marknadsledande försäkringar i medlemsavgiften, bland annat hemförsäkring och olycksfallsförsäkring. Du kan dessutom göra flera prisvärda tillägg för skräddarsy ditt försäkringspaket efter dina behov. 

Erbjudanden och rabatter från LO mervärde

Ditt medlemskap ger dig rabatter och erbjudanden på allt från resor, friskvård och hemelektronik till upplevelser och glasögon. 

Du som är medlem i Kommunal kan enkelt prenumerera på medlemserbjudanden via SMS. Då får du med jämna mellanrum tips om aktuella och extra bra erbjudanden. Så här gör du: Skicka ett SMS med ordet ERBJ till nummer 71140. Du får ganska omgående ett svar med bekräftelse.

Logga in på Mina sidor för att ta del av erbjudanden och rabatter

Stöd för din yrkesutveckling

Som medlem i Kommunal får du tillgång till verktyg och stöd för din yrkesutveckling, samt möjlighet att få rådgivning från fackliga företrädare.

Kommunalkortet MasterCard

Kommunalkortet MasterCard är ett förmånligt betal- och kreditkort med en smart betalfunktion och helt utan årsavgift, speciellt framtaget för dig som medlem i Kommunal. Med kortet får du en hel rad generösa tilläggsförsäkringar, som gäller utan självrisk när du betalar med det. Exempelvis ett extra skydd vid resor och inköp av hemelektronik. 

Kommunalkortet - ditt digitala medlemskort

Kommunalkortet är ditt medlemskort i Kommunal – laddat med förmåner. Du hittar det på Mina sidor.

Medlemsspar

Ett enkelt sparande med låga avgifter för dig som är medlem i Kommunal. Du startar sparandet hos Folksam. Fördelarna med Medlemsspar är att du får lägre årsavgift och kapitalavgift och än flera vanliga sparformer. Dessutom kan du spara 300 kronor i månaden eller mer, istället för de 500 kronor per månad som brukar vara kravet. 

Kommunalarbetaren – din medlemstidning

Kommunalarbetaren är Kommunalmedlemmarnas egen tidning med en fristående redaktion som granskar och bevakar samhällsfrågor, yrkesfrågor och fackliga frågor som är viktiga för medlemmarna. Kommunalarbetaren ligger i din brevlåda varannan vecka.

Lär dig mer genom digitala utbildningar

I vår kurskatalog kan du lära dig om allt från arbetsmiljö till kollektivavtal till hur du kan påverka på jobbet. Det finns också kurser för dig som vill ha tips när du söker nytt jobb eller blir arbetslös. Utbildningarna är korta och du kan gå dem i mobilen eller på datorn, när det passar dig.

Få bättre balans och hälsa

Kommunals hälsportal Balans & hälsa hjälper dig för att du ska må bra – både hemma och på jobbet. Här hittar du inspiration och konkreta tips för hur du kan öka ditt välmående och stärka både kropp och själ.

Marholmen hotell och konferens

Kommunal äger Marholmen - en ö i Roslagens skärgård i Norrtälje kommun och endast en timmes bilfärd från Stockholm. Denna naturnära oas är idealisk för konferens, fest och avkopplande möten. Hål utkik efter medlemserbjudanden!

Stödsamtal - hjälp för våldsutsatta

Om du har blivit utsatt för våld eller hot om våld i ditt eget hem kan du få professionell hjälp att komma vidare. Enda villkoret är att du som drabbats eller någon annan i familjen är medlem i Kommunal. Hjälpen riktar sig till alla medlemmar och medlemmars familj oavsett kön eller sexuell läggning. 

Rättshjälp i försäkringsärenden

Kommunal kan bevilja medlemmar rättshjälp i vissa försäkringsärenden, exempelvis om du får en arbetsskada eller riskerar att förlora sjukpenningen.

Stipendium för studieresa

Kommunal har ett resestipendium som medlemmar kan söka för studieresa till andra länder. Ämnet för studierna kan vara fackliga frågor, den offentliga sektorn eller språkstudier. Du väljer själv ämnet och du tar också själv initiativet till studieresan.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar