Kommunal Balans & hälsa

Kommunal Balans & hälsa handlar om att du ska må bra – både hemma och på jobbet. Här hittar du inspiration och konkreta tips för hur du kan öka ditt välmående och stärka både kropp och själ. Med teman som riktar sig till dig som jobbar inom välfärden, kan det handla om allt från att hitta nya sömnrutiner när du jobbar skift eller att hantera och förebygga stress.

Ett sätt att hitta din väg till en bättre hälsa.

Inte medlem? Ansök idag.

Bli medlem!

Livsstilsverktyget – ett steg mot bättre hälsa

Som medlem i Kommunal får du tillgång till Livsstilsverktyget. Ett verktyg byggt på forskning, framtaget av Göteborgs universitet. Verktyget handlar om stress och ensamhet. Om relationer och åldrande. Om mat och motion. Och om att se din hälsa i ett större sammanhang. Med verktyget kan du:

  • Lära dig mer om hälsa
  • Få nya insikter om dig själv
  • Hantera stress
  • Förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Du får även del av exklusiva webbinarier och inspirerande samtal som speglar hälsa på olika sätt.

Ta del av Livsstilsverktyget genom Mina sidor.

Ett barn sitter på en gräsmatta med ansiktet vänt mot solen.
Foto: Kommunal

Förläng sommaren

Är du inte redo att lämna sommaren bakom dig? Hösten kan kännas inbjudande den också, men för dig som inte riktigt är redo att släppa taget om sommarkänslan finns några knep för att förlänga den. Nya mikrovanor, kallbad och att vara hård med vad du bokar in i kalendern är några exempel. 

Här hittar du 7 sätt att behålla sommarkänslan

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Foto: Kommunal

Älska dig själv

Vi är ofta bra på att bry oss om andra, ibland mindre bra på att ta hand om oss själva. Kom ihåg - det är du som är kärleken i ditt liv!

Här har du tre tips på hälsosamma trender att boosta dig själv med.

Grönsaker
Foto: Nathan Dumlao, Unsplash

Grönt är skönt

Varje dag är en perfekt ny dag för att bryta en gammal vana – eller skaffa en ny. Kanske vill du börja äta mer vegetariskt, eller vara mer aktiv?

Här hittar du inspiration till grönare mat och tips på utomhusaktiviteter.

Man stretchar på en altan
Foto: Scott Broome, Unsplash

Rörelseträning

Hämta kraft från höften

Träning är mer än stora biceps. Kroppen är en enhet, och i din fysik finns massor av potential. Lika viktigt som styrka är smidighet, och högre rörlighet kan minska känslan av stelhet och smärta . Med några enkla övningar varje dag kan du bygga en skön känsla i kroppen och hitta kraften för cykling, trädgårdspåtande, simning och blåbärsplock.

Här hittar du 8 enkla övningar för bättre rörlighet.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Foto: Kommunal

Återhämtning

Hitta balansen

Återhämtning är en viktig nyckel för att hitta balans i livet. Och då handlar det framförallt om att lyssna på vad kroppen behöver. För det är något vi lätt glömmer bort mellan hämtningar, lämningar, nattpass, presentköp och avcheckade matlistor.

Här hittar du enkla tips på hur du kan få in återhämtning i vardagen.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Foto: Kommunal

Stress

Att hantera och förebygga

Att hitta balansen mellan arbete, relationer och fritid är ibland lättare sagt än gjort. Något som kan orsaka stress och oro, vilket kan bli hälsofarligt i längden. Men det positiva är att det inte kräver så stora förändringar för att sänka stressnivån i kroppen. För vissa funkar promenader jättebra, för andra kanske ett nytt sätt att tänka på saker och ting. Eller varför inte testa en app som inspirerar till återhämtning?

Här har vi samlat artiklar där du kan hitta olika sätt att komma ner i varv, både hemma och på arbetstid.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Foto: Kommunal

Mat och energi

Inspiration och recept

För att kroppen och hjärnan ska orka med är det viktigt att vi fyller på med välbehövlig energi. Det är grunden för att känna sig pigg och stark. Ett ledord till en näringsrik kost är färgglatt, att det ska finnas så många färger på tallriken som möjligt. Samtidigt som det såklart är viktigt att unna sig av livets andra godsaker. Allt handlar om balans.

Här hittar du lättlagade recept som kan inspirera till ett mer färgglatt sätt att laga mat!

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Foto: Kommunal

Styrka och träning

Hitta ditt sätt

Träning i vardagen ska gärna vara enkelt, roligt och kravlöst. Då blir det lättare att sätta igång – och kanske till och med att hitta en ny, härlig rutin. Förutom endorfinkickar och en starkare kropp så påverkas även hjärnan av fysisk rörelse, du får bland annat ett bättre minne och ökat välbefinnande. Lyfter du tungt på jobbet? Eller kanske går du långa sträckor varje dag?

Med våra träningsartiklar kan du hitta ditt sätt att stärka kroppen!

Kom igång med Livsstilsverktyget idag

För att få tillgång till Livsstilsverktyget behöver du vara medlem i Kommunal och ha ett BankID. Du hittar Livsstilsverktyget inne på Mina sidor.

Livsstilsverktyget finns nu också som app. Du hittar den på App store eller Google Play

Är du inte medlem än?

Som medlem i Kommunal får du trygghet, yrkesutveckling och många bra medlemsförmåner. Läs mer om vad ett medlemskap i Kommunal kan ge dig.

Dela sidan