Kommunal Balans & hälsa

Kommunal Balans & hälsa handlar om att du ska må bra – både hemma och på jobbet. Här hittar du inspiration och konkreta tips för hur du kan öka ditt välmående och stärka både kropp och själ. Med teman som riktar sig till dig som jobbar inom välfärden, kan det handla om allt från att hitta nya sömnrutiner när du jobbar skift eller att hantera och förebygga stress.

Ett sätt att hitta din väg till en bättre hälsa.

Inte medlem? Ansök idag.

Inte medlem? Ansök idag.

PriusHealth - ett hälso- och livsstilsverktyg  

Ett verktyg i Kommunals hälsoportal är hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth - ett samarbete mellan Kommunal och Göteborgs universitet. Det är exklusivt för dig som är medlem i Kommunal och ingår i ditt medlemskap.

Logga in på Mina sidor för att komma igång med Hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth  (du loggar in med BankID)

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Alla hjärtans dag - älska dig själv
Foto: Kommunal

Älska dig själv

Vi är ofta bra på att bry oss om andra, ibland mindre bra på att ta hand om oss själva. Kom ihåg - det är du som är kärleken i ditt liv! Här har du tre tips på hälsosamma trender att boosta dig själv med. 

Grönsaker
Grönt är skönt.
Foto: Nathan Dumlao, Unsplash

Grönt är skönt

Varje dag är en perfekt ny dag för att bryta en gammal vana – eller skaffa en ny. Kanske vill du börja äta mer vegetariskt, eller vara mer aktiv? Här hittar du inspiration till grönare mat och tips på utomhusaktiviteter.

Man stretchar på en altan
Foto: Scott Broome, Unsplash

Rörelseträning

Hämta kraft från höften
Träning är mer än stora biceps. Kroppen är en enhet, och i din fysik finns massor av potential. Lika viktigt som styrka är smidighet, och högre rörlighet kan minska känslan av stelhet och smärta . Med några enkla övningar varje dag kan du bygga en skön känsla i kroppen och hitta kraften för cykling, trädgårdspåtande, simning och blåbärsplock. Här är åtta övningar som mjukar upp muskler och leder. Här hittar du 8 enkla övningar för bättre rörlighet.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Balans & Hälsa
Foto: Kommunal

Återhämtning

Hitta balansen
Återhämtning är en viktig nyckel för att hitta balans i livet. Och då handlar det framförallt om att lyssna på vad kroppen behöver. För det är något vi lätt glömmer bort mellan hämtningar, lämningar, nattpass, presentköp och avcheckade matlistor.
Här hittar du enkla tips på hur du kan få in återhämtning i vardagen, ett sätt att ge kroppen och hjärnan en chans att fylla på med välbehövlig energi.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Balans & Hälsa
Foto: Kommunal

Stress

Att hantera och förebygga
Att hitta balansen mellan arbete, relationer och fritid är ibland lättare sagt än gjort. Något som kan orsaka stress och oro, vilket kan bli hälsofarligt i längden. Men det positiva är att det inte kräver så stora förändringar för att sänka stressnivån i kroppen. För vissa funkar promenader jättebra, för andra kanske ett nytt sätt att tänka på saker och ting. Eller varför inte testa en app som inspirerar till återhämtning? Här har vi samlat artiklar där du kan hitta olika sätt att komma ner i varv, både hemma och på arbetstid.

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Balans & Hälsa
Foto: Kommunal

Mat och energi

Inspiration och recept
För att kroppen och hjärnan ska orka med är det viktigt att vi fyller på med välbehövlig energi. Det är grunden för att känna sig pigg och stark. Ett ledord till en näringsrik kost är färgglatt, att det ska finnas så många färger på tallriken som möjligt. Samtidigt som det såklart är viktigt att unna sig av livets andra godsaker. Allt handlar om balans. Här har vi samlat lättlagade recept som kan inspirera till ett färggladare sätt att laga mat!

Balans & Hälsa - en hälsoportal från Kommunal
Balans & Hälsa
Foto: Kommunal

Styrka och träning

Hitta ditt sätt
Träning i vardagen ska gärna vara enkelt, roligt och kravlöst. Då blir det lättare att sätta igång – och kanske till och med att hitta en ny, härlig rutin. Förutom endorfinkickar och en starkare kropp så påverkas även hjärnan av fysisk rörelse, du får bland annat ett bättre minne och ökat välbefinnande. Lyfter du tungt på jobbet? Eller kanske går du långa sträckor varje dag? Med våra träningsartiklar kan du hitta ditt sätt att stärka kroppen!

Mitt arbete innebär mycket stress och jag känner inte alltid att jag har den möjlighet att påverka min vardag som jag skulle önska. När jag fick höra om verktyget tänkte jag spontant: nej, inte en sak till som ger mig stress. Jag väntade rätt länge med att gå in men sedan gick jag in en söndag när jag hade en stund över. Jag gjorde temat om att vara närvarande och blev fast. Jag inser att allt inte handlar om mat och motion. Det är helheten som räknas. Jag kan ha en bra hälsa och må bra trots att jag är stressad och har ont i ryggen. Nöjd användare - Anonym

Kom igång med Hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth idag

För att få tillgång till Hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth behöver du vara medlem i Kommunal och ha ett BankID. Du hittar Hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth under Mina sidor på kommunal.se

Logga in på Mina sidor för att få tillgång till Hälso- och livsstilsverktyget PriusHealth

Är du inte medlem än?
Som medlem i Kommunal får du trygghet, yrkesutveckling och många bra medlemsförmåner. Läs mer om vad ett medlemskap i Kommunal kan ge dig.

Dela sidan