Foto: Kommunal

Några smarta råd till dig som ska värva

Tips att använda före, under och efter värvningen.

Värvningsguiden

Här är en guide med praktiska tips, argument och saker att tänka på när du värvar en ny medlem till Kommunal. Materialet du kan använda dig av är uppdelat i vad som är bra att ha med sig före, under och efter en värvning, och finns under respektive rubrik nedan.

Tack vare dig som värvar kan Kommunal växa och bli ännu starkare vid förhandlingsbordet, och medlemmarna starkare på arbetsplatsen. Lycka till!

Före värvningen

Innan du ger dig ut för att värva nya medlemmar finns det några grejer som är bra att tänka på! Här hittar du allt du behöver inför ditt besök på arbetsplatsen.

Under värvningen

Olika argument fungerar olika bra beroende på vem du pratar med. För att hjälpa dig har vi samlat värvande argument i olika kategorier – så att du lätt kan hitta det som passar de människor som du möter.  Vi ger dig också tips på praktiska saker att tänka på när du har värvande samtal.

Efter värvningen

I en andra kontakt kan du stärka någons beslut om att bli medlem, svara på vanliga frågor och hjälpa nya medlemmar att få ut så mycket som möjligt av sitt medlemskap i Kommunal. Här samlar vi tips på saker att tänka på efter det första värvningssamtalet.

Råd och tips när du värvar i avtalstider

Avtalsrörelsen är inte bara en chans att förbättra våra kollektivavtal – det är också ett utmärkt tillfälle att värva nya medlemmar. För att vi ska vara starka vid förhandlingsbordet behöver vi ett stort stöd från många medlemmar. 

Vanliga frågor och svar

Får du frågor om försäkringar, medlemskapet eller hur man byter till Kommunal från ett annat fackförbund? Vi har samlat svar på vanliga frågor från medlemmar och potentiella medlemmar.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar