Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Ordförande Tobias Baudins praktikplatser under 2018

Djurskötare
Tobias Baudin praktiserar som djurskötare
Foto: Kommunal
Tobias Baudin praktiserar inom städ
Tobias Baudin praktiserar inom städ
Foto: Kommunal
Tobias Baudin praktiserar som golfbanearbetare
Tobias Baudin praktiserar som golfbanearbetare
Foto: Kommunal
2018-12-20
Under 2018 har Tobias Baudin praktiserat med allt från skolmåltidsbiträde till djurvårdare. ’’Det är väldigt givande och en viktig del av mitt arbete som gör att jag får en bättre bild av medlemmarnas vardag’’, säger Tobias Baudin.

En gång i månaden gör Kommunals förbundsorförande praktik under minst en halvdag för att få bättre insikt i medlemmarnas arbetsvillkor, samt uppmärksamma och lära sig mer om de många branscher som Kommunal organiserar. 

-Det ger energi och fördjupad kunskap som jag har med mig in i möten med politiker och andra makthavare.

När Tobias Baudin gjorde praktik på ett sjukhus som lokalvårdare fick han vara med om något egendomligt.

- Även fast jag stod mitt i sjukhusrummet och städade var det som om ingen såg mig, beskriver han. Trots att lokalvårdarnas arbete är oerhört viktigt för patientsäkerheten och i kampen mot bakterierna – så kändes det som att jag var osynlig.

På praktiken träffar Tobias kommunalare med enorm yrkesskicklighet. Men han möter också arbetsmiljöer med brister som gör honom förbannad. När han praktiserade som skötare saknades det lyftredskap på avdelningen.

- Min handledare hade ägnat nästan en timme åt att byta en blöja på en patient som vägde 130 kg. Det är ju helt orimligt.

Viktiga erfarenheter

För Tobias ger praktiken viktiga erfarenheter som han tar med sig i sitt uppdrag som ordförande.

- Jag får veta mer om vilka problem och möjligheter som finns på arbetsplatserna. Det ger mig extra kraft i arbetet för bra scheman, goda ledare och högre löner. Dessutom är det otroligt kul. Vid varje praktik är det så tydligt att det är medlemmarna i Kommunal som gör att det fungerar på arbetsplatserna, säger Tobias Baudin.

Förutom praktiken har Tobias Baudin gjort 75 arbetsplatsbesök under året. 2019 fortsätter han att med att göra praktik och besök på nya arbetsplatser runt om i landet. Först ut blir praktiken på Liseberg.

 

2018 år praktik

Skolmåltidsbiträde, vattenverkstekniker, sjukhusstädare, badvakt/badvaktmästare, idrottsvaktmästare, golfbanearbetare, personlig assistent, skötare, djurvårdare.

Kategorier

Arbetsmiljö