Facklig framgång: Medlem fick en 100% tjänst samt en tillsvidare anställning med hjälp av Kommunal


2020-03-10

Det var i Sundsvall på sektion Barn och utbildning som en medlem en dag hörde av sig med en fundering. Han hade blivit lovad en 100% allmän visstid på Kommunen som elevassistent, men när han fick sitt schema var det bara på 75%. Men efter hjälp från Kommunal fick medlemmen en 100% tjänst samt en tillsvidare anställning.

Facklig framgång Sundsvall
Foto: Kommunal

Sundsvalls Barn och utbildning sektionsordförande Louise Häggquist började utreda ärendet.

– Jag började kolla igenom hans tidigare avtal och kunde se att han hade haft en längre allmänvisstid som outbildad lärare. I och med det hade han inte fått tillgodoräknat LAS-dagar för den perioden.

Efter samtal med kommunen rättade man till medlemmens anställning, eftersom hans arbetstitel ska vara elevassistent, hade medlemmen rätt till arbete på 100% och framför allt hade medlemmen rätt till en tillsvidare tjänst istället för en allmänvisstid.

– Det känns såklart jättebra att vi lyckades hjälpa medlemmen! Att få någon att gå från allmän visstidsanställning till tillsvidaretjänst känns alltid bra i hjärtat då det är en tryggare anställning för personen, säger Louise Häggquist.

Dela sidan