Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Norrbotten

I Kommunal Norrbotten är vi drygt 19 000 medlemmar. Avdelningskontoret uppgift är att samordna och stötta Kommunals sektioner i länet. Som medlem vänder du dig i första hand till din sektion med dina frågor och funderingar.

Medlemmarna i Kommunal är välfärdens motor, samhällsbärarna.  Våra yrken finns i tolv branscher som håller igång Sverige

På vår hemsida kan du fördjupa dig i vad som är vitsen med en fackförening, hur Kommunal är uppbyggd som organisation, våra stadgar. Du kan också läsa om vilka frågor vi driver nu och framåt. I avtalsrörelsen driver vi de fackliga frågarna som medlemmarna tycker är viktigast.

I Kommunal får du stöd att skapa förändring på din egen arbetsplats. Du kan även påverka Kommunal som organisation och berätta för oss vilka frågor du vill att vi ska driva!

Är du inte redan medlem?  kan du bli det här!

Som medlem får du en många medlemsförmåner som du kan läsa mer om här.

Sektionen - det lokala facket

På sektionen får du som medlemmen hjälp och svar på sina frågor. Förhandlingar inom avtal, lagar och samverkansavtal sköts av sektionens förtroendevalda på olika nivåer, från arbetsplatsombuden till sektionsstyrelsen

På en del arbetsplatser saknar vi arbetsplatsombud. Kanske är det du som vill bli arbetsplatsombud?

Har du frågor om den egna arbetsplatsen, ditt medlemskap, lön, fackliga kurser med mera, ska du i första hand kontakta din sektion.

Vilken sektion du tillhör styrs av var din arbetsplats ligger, utom om du är anställd i Region Norrbotten - då tillhör du Sektion Region Norrbotten, oavsett var i Norrbotten du bor eller arbetar.

Besöksadress: 
Rådstugatan 2
97238 LULEÅ
Karta
Postadress: 
Rådstugatan 2
97238 LULEÅ
Öppettider: 
Mån-Tors 09.00-1130  12.30 - 15.00, fredag 09.00-12.00
E-postadress: 
Telefon: 

Sektioner som organiseras av denna avdelning