Utbildning genom facket - Vill du lära dig mer?

Genom facket kan du gå en mängd olika utbildningar som stärker dig på jobbet, i yrket, i det fackliga uppdraget och i samhället. En del av utbildningarna går du hos Kommunal, medan andra ordnas av LO.

Två kvinnor står vid en laptop.
Foto: Scandinav.

Som medlem i Kommunal kan du och dina arbetskamrater driva de frågor som just ni vill förändra på arbetsplatsen. När vi är många som är aktiva får vi tillsammans större makt att påverka våra arbeten till det bättre.

Lär dig mer - Kommunals digitala medlemsutbildning

Med Kommunals digitala utbildningar får du mer koll, mer trygghet och mer utveckling. Varje del av utbildningen tar bara några få minuter, men kan förändra ditt liv.

Mer infomation och länk till utbildningarna

Jag är under 30 år och vill lära mig mer om facket

Börja med att gå den LO-gemensamma kursen Om facket!

Jag vill veta vilka kurser jag kan gå genom Kommunal

Gå till LO:s fackliga utbildningar.

Ange var i landet du bor och om du är förtroendevald eller inte. Då ser du vilka kurser som finns och hur du anmäler dig.

Är du nyvald som arbetsplatsombud i Kommunal?

Toppen! Självklart får du utbildning för uppdraget. Första steget är att gå Kommunals utbildning för arbetsplatsombud. Om du vill bli arbetsplatsombud, lämna intresseanmälan här eller anmäl dig genom din sektion.

Jag vill hänga med i yrkesfrågor i min bransch

Vi skickar ut nyhetsbrev med information om ditt avtal och nyheter på ditt yrkesområde. Logga in på Mina sidor och se till att vi har rätt kontaktuppgifter till dig.

Du får ledigt från jobbet för att gå fackliga kurser

Du har rätt att vara ledig från jobbet för att delta i facklig utbildning. Du kan dessutom få ekonomisk ersättning för studierna. Sånt är det lag på, och det har vi fått tack vare fackligt engagemang. 

Kontakta din sektion för att anmäla dig till kurser nära dig

Du är alltid välkommen att kontakta din sektion för att få veta vilka utbildningar som går nära dig och som handlar om just de frågor du är intresserad av. Sektionen har en studieansvarig (tips: ett kul fackligt förtroendeuppdrag!) som gärna berättar mer och tar emot din anmälan.

Sektionen kan också berätta mer om hur det funkar med rätt till ledighet från jobbet, ersättning och lön när du går på kurs genom Kommunal.  Du når alla sektioner på telefon 010-442 70 00.

Kategorier

Dela sidan