Skyddsombudsstopp på Länstrafiken i Västernorrland


2015-04-14

Efter att en bussförare utsatts för rån lades ett skyddsombudsstopp på nästan hela linjetrafiken i Västernorrland. Stoppet gäller köp av bussbiljetter med kontanter från och med den 19 december 2014.

Den 8 januari 2015 träffade Kommunal Mellersta Norrland Arbetsmiljöverket och representanter för några bussbolag. Det som skulle diskuteras var skyddsombudsstoppet som lagts på nästan hela linjetrafiken i Västernorrland och som gäller stopp för att köpa biljetter med kontanter från och med den 19 december 2014.

Skyddsstoppet lades efter att ett rån skett i Kramfors där en förare blev rånad på kassan.

Kontantstoppet ligger kvar även i fortsättningen eftersom Din Tur, den myndighet som styr över busstrafiken i Västernorrland, bestämt att inte ta upp kontantförsäljningen igen. Både Din Tur och bussbolaget tycker att biljettförsäljningen fungerat bra utan kontakter under tiden för skydsstoppet med bara små störningar.

Kontantstoppet gäller enbart för Västernorrland. Nu är det upp till oss att se vad vi kan göra både i Jämtlands län och i angränsande områden när det gäller kontanthantering inom kollektivtrafiken, säger Ernst Åslund, regionalt skyddsombud

Dela sidan