Ryggsäck för de oväntade situationerna


2020-04-28

Det handlar om tryggheten att möte det oväntade. I Trelleborgs kommun packas ryggsäckar för glatta livet. Ryggsäckar som ska användas av hemtjänstpersonal i kommunen.

Packad för det oväntade - skyddsutrustning
Trelleborgs kommun förser samtliga i hemtjänsten med en ryggsäck packad med skyddsutrustning
Foto: Monica Brundin Danielsson

- Alla inom hemtjänsten ska ha en väska med sig ut. Mycket handlar om att minska oron och rusta dem i det dagliga arbetet, säger Annicka Jönsson, sektionsordförande i Trelleborg/Vellinge.

Det var förra veckan som arbetsgivaren Trelleborgs kommun la fram förslaget om att rusta alla inom hemtjänsten med en ryggsäck packad med visir, munskydd, handskar, handsprit och förkläde. Ett förslag som välkomnades av Annicka Jönsson.

Hittills har det packats 250 väskor men fler är på väg.

- Det handlar inte om besök hos misstänka eller konstaterade coronasmittor utan om att personalen ska känna sig trygg i de situationer de möter. Saker och ting kan ju ha hänt sen det förra besöket hos brukaren, säger Annicka Jönsson.

Väskorna som hittills packats slussas nu ut successivt till verksamheterna.

- Det är en trygghet att veta att möjlighet finns till skyddsmaterial om vi möter något oväntat, säger Marie Nyman, arbetsplatsombud och skyddsombud inom hemtjänsten i Trelleborg.

Dela sidan