Rätt lön med hjälp av Kommunal sektion Gislaved


I sin artikel ”Kommunalvikarie fick fel lön” publicerad på vn.se 29/6-2015 skriver Fredrik Johansson om Viviana Morales som upptäckt att hon fått för låg lön av Gislaved kommun.

Viviana har gått vård- och omsorgsprogrammet på Gilaved Gymansium. I början av sommaren fick hon ett vikariat inom Gislaved kommun. När lönen kom hade hon fått lägsta lön trots att en undersköterskeutbildning normalt ger högre lön.

Viviana Morales var inte säker på att hon fått fel lön, men bestämde sig ändå för att kontakta Kommunal sektion Gisleved. Sektionen såg att hon fått fel lön. Men arbetet slutade inte här. Tack vare att Viviana Morales kontaktade sektionen kommer nu ett sextiotal vikarier få ersättning retroaktivt. 

- Jag trodde först att det bara var jag som fått fel. Många unga har inte koll på sina rättigheter och man tänker kanske inte på att kolla så man får rätt lön. Man är bara glad att man fått ett jobb. Det är skönt att facket engagerar sig i det här och hjälpte till. Annars hade jag kanske skitit i det, säger Viviana Morales.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar