Mitt hästjobb - Kampanj för bättre villkor i hästbranschen


Med kampanjen "Mitt hästjobb" vill Hästnäringen visa upp den mångfald av yrken och arbetsplatser som finns runt hästen, men också visa hur viktigt det är med schyssta villkor.

FILM:Tobias Olofsson är 19 år och arbetar heltid som arbetsryttare i ett galoppstall. Här berättar han om varför hans arbete med hästar är så fantastiskt.

Unga som arbetar med hästar berättar

Kampanjen består av en serie berättelser från unga personer som har hittat sitt drömjobb - ett hästjobb med schyssta villkor. Här finns också fakta om utbildningsvägar, checklistor för en bra arbetsmiljö och schyssta villkor. 

- Vi vill med kampanjen uppmana unga att söka sig till arbetsplatser som har en trygg arbetsmiljö, bra arbetsvillkor och rätt försäkringar, säger Sara Westholm som är ansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Hästnäringens nationella stiftelse (HNS).

Hur ser det ut på ditt hästjobb?

Har du en avtalsenlig lön? Har du ett anställningsbevis som reglerar lön, ersättningar och eventuella avdrag? Har du kollektivavtal och försäkringar? Bedriver arbetsplatsen ett systematiskt arbetsmiljöarbete? 

Här finns fler punkter du bör kolla upp och mer fakta om schyssta arbetsplatser 

Se filmer från kampanjen

Se fler filmer där unga som på olika sätt arbetar med hästar berättar om sitt hästjobb.
Länk till Hästnäringens YouTube-kanal.

Här hittar du kampanjen 

Mitt hästjobb

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar