Jeanette vann Kommunals tävling om en Ipad


2017-02-14

När förskolekocken Jeanette Gull bjuder barnen till lunch finns alltid lust och lek på menyn. Ett bröd är format som en uggla eller en krabba visar sig vara snyggt tillskurna frukter. Jeanette lägger också upp maten på Instagram och får därför användning av den Ipad som hon har vunnit av Kommunal.

Det doftar nybakat bröd i det lilla köket i Majstigens förskola i Stocksund, i Danderyds kommun. Jeanette har just tagit av tre välgräddade Focaccior från plåten. Barnen äter lunch och Jeanette fyller på skålar med ris i köket. En god lunch handlar inte enbart om hur maten smakar – presentationen betyder väldigt mycket för såväl unga som gamla. Ett grönsaksfat där gurkan blir en glad gubbe gör måltiden mycket roligare. Jeanettes mat inspirerar barnen till och med när de ritar. På väggen i köket finns teckningar på nallebröd och andra maträtter. Och naturligtvis finns det en teckning av en liten mus som heter Maja.

Barnen älskar Maja

Jeanette tar fram den virkade lilla musen i kockmössa.
- Maja kommer fram då och då när hon exempelvis vill att barnen ska prova på något nytt. Senast var det hon som bjöd barnen på grönkålschips. När Maja bjuder äter barnen, säger Jeanette Gull och ler.
Hon har lagt ut bilder på förskolans luncher på Instagram under det senaste året.

- Jag fick väldigt bra respons från föräldrarna direkt. Nu vet de vad barnen har ätit under dagen. 


Idag förbereder Jeanette lunchen till alla hjärtans dag. Det blir hjärtplättar och hjärtan som hon gör av vattenmelon. Jeanette Gull har arbetat på förskolor sedan hon var arton år. Hennes erfarenhet i kombination med entusiasm och idérikedom ger grunden till stor matglädje. 

- Varje dag är det ett nöje att gå till jobbet. Du vet aldrig vad ungarna hittar på och de är ärliga – gillar de inte maten frågar de: ”Ska vi verkligen äta detta?”. Det är då musen Maja brukar göra underverk. 

För dig som vill bli inspirerad av Jeanettes mat, och musen Majas, så hittar ni du dem på Instagram: https://www.instagram.com/majstigensforskola/

Jeanette Gull vann en Ipad genom att delta i Kommunals tävling som handlade om att fylla i sina personliga uppgifter på Mina sidor på Kommunal.se samt att ge en bra motivering varför just hon skulle vinna den.

Dela sidan