Höjd lön för alla undersköterskor i Region Västmanland som skyddar titeln


2023-06-21

Region Västmanland höjer lönen med 400 kronor för alla undersköterskor som får bevis om skyddad yrkestitel. Precis som Kommunal anser arbetsgivaren att om man har fått titeln skyddad så är det rimligt att det syns i lönekuvertet.

Illustration som föreställer handskakning.
Foto: Kommunal

Det är rimligt att det syns i lönekuvertet om man har den skyddade yrkestiteln. Det anser Kommunal och nu hakar arbetsgivaren Region Västmanland på.

Kommunalarbetaren rapporter att regionen höjer lönen för alla undersköterskor som väljer att ansöka om att få titeln skyddad och som därefter får ett bevis från Socialstyrelsen.

– För att främja att de hämtar ut titeln höjer vi undersköterskornas grundlön med 400 kronor när de har yrkesbeviset, säger Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västmanland till Kommunalarbetaren.

Undersköterskan Emelie Fröjd och sektionsföreträdare för Kommunal Västmanland välkomnar lönepåslaget:

– Det är ju en höjning som alla inte ens får i löneförhöjning varje år, så det är toppen. Och det kommer att göra att fler ansöker i tid eftersom de flesta kommer att vilja ha lönehöjningen så snabbt som möjligt, säger Emelie till Kommunalarbetaren.

Dela sidan