Gordana Mali Granberg är Årets skyddsombud 2023 i Kommunal Västra Svealand


Hon är skyddsombud på en av de modernaste gymnasieskolorna i Sverige, en mötesplats med cirka 2000 elever och Gordana Mali Granberg säger att hon har världens bästa jobb.

Skyddsombudet Gordana Mali Granberg tog emot blombukett och utmärkelsen Årets skyddsombud 2023 i Kommunal Västra Svealand
Gordana Mali Granberg är skyddsombud på Sundsta Älvkullegymnasiet i Karlstad.
Foto: Kommunal

Förutom allt slit och de problem som ett skyddsombud får ta tag i så har de det väldigt bra på Gordana Mali Granbergs arbetsplats. 
– Vi är nog rätt unika. Det som är så fantastiskt här är att alla skyddsombud på Sundsta Älvkullegymnasiet träffas minst en gång varje månad. Vi har avstämning och kollar av med varandra hur vi har det på jobbet. Vi månar verkligen om varandra, säger Gordana Mali Granberg. 

Individuella programmet arbetsplatsen

Elevassistenten Gordana som varje vardag tar sig till arbetsplatsen på individuella programmet på Sundsta Älvkullegymnasiet i Karlstad trivs som bara den med det hon gör. Det märks! 

Då Kommunal Västra Svealand lämnar över utmärkelsen samt en fint höstig blombukett har vinnaren med sig två kollegor när hon möter upp, samordnare Catharina Ståhlberg och rektor för individuella programmet Pernilla Forzelius Vikström, som glatt fotar och grattar sin kollega om vartannat.

– En mycket stolt rektor, påpekar den senare. 

Skyddsombudens dag infaller varje år på onsdagen i EU:s arbetsmiljövecka (vecka 43). Lagom till denna speciella dag utnämner avdelningen Kommunal Västra Svealand en person som i nomineringen förärats den bästa motiveringen.

Ur motiveringen kan vi läsa: 

”Gordana är en person som engagerar och målmedvetet skapar en bra arbetsmiljö där personalen mår bra. Hon tar tag i saker, saker som även är obekväma, och lyfter det i både APT, samverkan och i den centrala samverkan. Hon är orädd, lyhörd och engagerad”. 

Inte någon speciell förebild

Som skyddsombud är det mycket att tänka på för att göra ett riktigt bra jobb men det är svårt att peka på något speciellt tycker årets vinnare. Istället plockar Gordana till sig visdom lite här och lite där. Hon har heller ingen solklar förebild framför andra. 

– Jag har lyssnat på många. Jag tänker lite så att oavsett facktillhörighet så ska vi ha det bra och ha en bra arbetsmiljö. Ensam är inte stark, säger Gordana och avslutar: 

– Jag har världens bästa jobb. Eleverna kommer hit och har olika dagsform. Man ställs inför olika utmaningar varje dag, både i mötet med elever och kollegialt.

Gordana är en person som engagerar och målmedvetet skapar en bra arbetsmiljö där personalen mår bra. Hon är orädd, lyhörd och engagerad.

Ur texten i nomineringen

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar