Facklig framgång för lokalvårdare i Ulricehamn


I september i år efter månader av hårt slit och förhandlingar fick Ingela, Katarina och Annette som jobbar som lokalvårdare i Ulricehamn äntligen ett glädjande besked. De skulle få ut ersättning för de mil de kört i tjänsten med egna bilar från ett och ett halvt år tillbaka. Ett resultat av fackligt arbete!

Facklig framgång i Ulricehamn
Facklig framgång i Ulricehamn
Foto: Kommunal

Ingela, Katarina och Annette arbetar som lokalvårdare på Sodexho i Ulricehamn. Tillsammans städar de på olika verksamheter kopplade till sjukvården i Ulricehamn. De har städat på samma ställen under flera år, däremot har det bytts arbetsgivare några gånger. Den senaste förändingen skedde för ett par år sedan när Sodexho vann upphandlingen av lokalvården. Det var också då som läget förändrades för Ingela, Katarina och Annette. Från att ha fått milersättning när de körde sina egna bilar i tjänsten mellan olika ställen där de städade skulle de nu bli helt utan ersättning. De fick dessutom köra smutsiga moppar i bagaget på sina egna bilar. De försökte lyfta frågan med sin arbetsgivare men fick inget gehör. De var nära på att ge upp.

Vad hände?

Efter att de tog kontakt med Kommunal fick de koll på sina rättigheter och blev peppade och coachade i att fortsätta driva frågan. Med hjälp av Robert, Johanna och Anne-Marie från Kommunal har Ingela, Katarina och Annette drivit den här frågan och kommit överens med arbetsgivaren!

Ingela, Katarina och Annette har nu fått ersättning för alla de mil de kört egna bilar i tjänsten och de har även fått engångsmoppar så att de slipper köra runt med smutsiga moppar i sina egna bilar. Men frågan är större än det. Tack vare att de drivit frågan får andra anställda också tillgång till ersättning för de mil de kör med egna bilar i tjänsten. 

Vill du komma i kontakt med Kommunal där du bor? Kolla på mina sidor för att få kontaktuppgifterna!

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar