Foto: Kommunal

Vi är värda mer!

Gå med i Kommunal och få rabatt på medlemsavgiften.

Bli medlem

Bli medlem - just nu tre månader för endast 160 kronor!

Allt går som bekant inte alltid som smort. Då är det skönt att vara med både i facket och A-kassan. Att vara medlem i Kommunal ger både trygghet i vardagen och styrka att påverka på jobbet. Inte helt dumt. Och för att ännu fler ska få tillgång till det har vi sänkt medlemsavgiften. Dessutom får du som blir medlem mellan 1 maj och 31 augusti dina tre första månader för bara 160 kr. Välkommen!

Tillsammans mot en tryggare verklighet!  

Ett medlemskap i Kommunal är ett smart beslut. Med hjälp av det får du tryggad inkomst genom stöttning för att få rätt lön och löneutveckling, samt hjälp med att inte missa ersättningar. Dessutom är både du och ditt hem försäkrat mot olyckor – hemförsäkring och olycksfallsförsäkring ingår i medlemskapet. Och om du blir orättvist behandlad eller hamnar i en tvist med arbetsgivaren, erbjuder vi förhandlings- och rättshjälp.  

Men även när allt rullar på är det rätt bra att vara med i Kommunal. Du får stöd och pepp genom rådgivning av experter när det är dags för utvecklings- och lönesamtal; vi erbjuder möjligheter till medlemsutbildning och personlig utveckling genom fackligt engagemang. Som medlem är du också med och påverkar villkoren på arbetsplatsen och i ditt yrke.  

Just nu är första månaden fri och månad 2+3 kostar 80 kronor per månad när du tecknar autogiro (eventuell a-kasseavgift tillkommer). Kampanjen startar 1 maj och gäller nya medlemmar fram till 31 augusti 2023.  

Gå med i Kommunal och känn tryggheten som ett medlemskap i facket ger 

Det här ingår i ditt medlemskap i Kommunal

Dubbel trygghet med medlemskap i både facket och a-kassan

Försäkringarna som ingår i medlemskapet

Värva en kollega 

Värva en arbetskamrat eller vän! Då får du som är medlem som värvar ett presentkort från GoGift på 200 kronor!

Ta del av erbjudandet

Till dig som är förtroendevald

Alla nya medlemmar, som väljer autogiro som betalsätt, får första månaden gratis och rabatt på medlemsavgiften under månad två och tre. Erbjudandet pågår fram till den 31 augusti 2023.  

Material till kampanjen kan du beställa hos din sektion.

Frågor och svar om rabattkampanjen

Rabatten innebär att ny medlem under kampanjperioden som väljer autogiro och som får den godkänd, får första månaden gratis samt sänkt medlemsavgift till 80 kr/mån under månad två och tre. Erbjudandet gäller de som ansöker om medlemskap under perioden 1 maj till och med augusti och där inträdesmånaden inte är senare än augusti 2023. Detta innebär att de som ansöker om medlemskap under kampanjperioden men med ett framtida inträdesdatum efter kampanjtiden, inte omfattas av erbjudandet om rabatt!

Om du ansöker till a-kassan behöver du betala a-kasseavgift från första medlemsmånaden, du kommer att få hemskickat en avi för avgifterna till a-kassan.

Den fjärde medlemsmånaden sker en automatisk övergång till den avgiftsnivå som du ska betala. 

Om vi får in autogiroansökan senast i augusti och den blir godkänd först i starten av september, då får medlemmen sin rabatt.

Ja, om inträdesdatum är under kampanjperioden och autogiroansökan blir godkänd.

Den personen kan då välja att inom de närmaste dagarna gå in på sin Internetbank och välja autogiro eller så snart medlemskapet är godkänt logga in på Mina Sidor och där skicka in sin ansökan om autogiro.

Läs mer om hur du ansöker om autogiro.

Syftet är att sänka trösklarna till medlemskapet, och öka värvningen av nya medlemmar till Kommunal genom att tydliggöra att medlemskapet har ett trygghetsvärde. Samtidigt som det ska få potentiella medlemmar som funderar på att gå med att ta chansen under kampanjperioden och då välja autogiro som betalsätt.

Det är viktigt för både gamla som nya medlemmar att Kommunal växer. Då blir vi starkare, och kan bättre driva på för de förändringar vi vill se på våra arbetsplatser. Därför är satsningen bra även för dig som redan är medlem. Om kampanjen går som den ska, kommer den också betala sig själv genom att vi är fler som betalar medlemsavgift när kampanjperioden är över.

I kampanjen fokuserar vi på att fokusera på värdet av ett fackligt medlemskap: trygghet på jobbet. Det gör vi genom ett enkelt och grafiskt tydligt manér, och genom ett tema som är tydligt, lätt att komma ihåg och peppigt snarare än deppigt.

Kampanjen kommuniceras via fackliga företrädare på arbetsplatsen, på kommunal.se,Värvningspeppen, appen Nära Dig, samt via annonsering bland annat på webbsidor samt via sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram.

i tar fram följande material som kommer att finnas tillgängligt på Insidan och i Wilma från den 3 april. Använd det gärna!

  • Kampanjwebbsida: https://www.kommunal.se/rabatt
  • Affisch i A3- och A4-format som kan hängas upp på arbetsplatser 
  • Insticksblad - kan läggas med i vår värvningsfolder ”Ditt medlemskap på 10 sekunder”
  • Presentation i ppt-format med bra kampanjinfo och argument för värvning. Den är bra att använda på t ex en AO-träff (även digital) för att peppa arbetsplatsombud att bära ut kampanjen till sina arbetskamrater (tillgänglig på Insidan)
  • Frågor och svar kring rabattkampanjen – finns både på Insidan och på den här kampanjsidan

Arbetsplatsombud kan beställa material genom sin sektion.

Vid frågor kontakta: Tina Dahlström, tina.dahlstrom@kommunal.se

Kategorier

Dela sidan