Foto: Kommunal

Billigare att bli medlem!

Gå med i Kommunal och få rabatt på medlemsavgiften. Just nu får nya medlemmar två månader för endast 80 kronor totalt.

Bli medlem!

Rabatt för nya medlemmar

Allt går som bekant inte alltid som smort. Då är det skönt att vara med både i facket och A-kassan. Att vara medlem i Kommunal ger både trygghet i vardagen och styrka att påverka på jobbet. Inte alls dumt!

Tillsammans mot en tryggare verklighet  

Ett medlemskap i Kommunal är ett smart beslut. Det ger dig en tryggad inkomst genom stöttning för att få rätt lön och löneutveckling. Vi hjälper dig även att få de ersättningar du har rätt till. Dessutom ingår både hemförsäkring och olycksfallsförsäkring. Och blir du orättvist behandlad eller hamnar i en tvist med arbetsgivaren, erbjuder vi förhandlings- och rättshjälp.  

Även när allt rullar på är det bra att vara med i Kommunal. Du får stöd och rådgivning av experter när det är dags för utvecklings- och lönesamtal. Du får möjlighet till medlemsutbildning och personlig utveckling genom fackligt engagemang. Som medlem är du med och påverkar villkoren på din arbetsplats och i ditt yrke. 

Just nu är första månaden gratis och månad två kostar 80 kronor när du tecknar autogiro. Eventuell a-kasseavgift tillkommer. Erbjudandet gäller nya medlemmar i Kommunal under 2024.

Gå med i Kommunal och känn tryggheten som ett medlemskap i facket ger 

Det här ingår i ditt medlemskap i Kommunal

Dubbel trygghet med medlemskap i både facket och a-kassan

Försäkringarna som ingår i medlemskapet

Värva en kollega 

Värva en arbetskamrat eller vän! Då får du som är medlem som värvar ett riktigt bra presentkort från GoGift på 200 kronor. Du kan välja mellan hela 160 olika varumärken. För för varje medlem du värvar får du välja ett nytt presentkort.

Ta del av erbjudandet

Till dig som är förtroendevald

Alla nya medlemmar, som väljer autogiro som betalsätt, får första månaden gratis och rabatt på medlemsavgiften för månad två. Erbjudandet gäller under hela 2024.  

Material till kampanjen kan du beställa hos din sektion.

Frågor och svar om rabattkampanjen

Vad innebär erbjudandet?

Rabatten innebär att ny medlem under kampanjperioden som väljer autogiro och som får den godkänd, får första månaden gratis samt sänkt medlemsavgift till 80 kr/mån under månad två. Erbjudandet gäller de som ansöker om medlemskap från 1 januari 2024.

Vad händer med eventuell a-kasseavgift?

Om du ansöker till a-kassan behöver du betala a-kasseavgift från första medlemsmånaden, du kommer att få hemskickat en avi för avgifterna till a-kassan.

Vad händer med den nya medlemmens avgift efter de två rabattmånaderna?

Den tredje medlemsmånaden sker en automatisk övergång till den avgiftsnivå som du ska betala.

Hur gör den som söker medlemskap under 2024 men inte får iväg sin autogiroansökan?

Den personen kan då välja att inom de närmaste dagarna gå in på sin Internetbank och välja autogiro eller så snart medlemskapet är godkänt logga in på Mina Sidor och där skicka in sin ansökan om autogiro.

Läs mer om hur du ansöker om autogiro.

Vad är syftet med erbjudandet?

Syftet är att sänka trösklarna till medlemskapet, och öka värvningen av nya medlemmar till Kommunal genom att tydliggöra att medlemskapet har ett trygghetsvärde. Samtidigt som det ska få potentiella medlemmar som funderar på att gå med att ta chansen under kampanjperioden och då välja autogiro som betalsätt.

Varför får inte de som redan är medlemmar rabatt?

Det är viktigt för både gamla som nya medlemmar att Kommunal växer. Då blir vi starkare, och kan bättre driva på för de förändringar vi vill se på våra arbetsplatser. Därför är satsningen bra även för dig som redan är medlem. Om kampanjen går som den ska, kommer den också betala sig själv genom att vi är fler som betalar medlemsavgift när kampanjperioden är över.

Hur kommunicerar vi erbjudandet?

Rabatten kommuniceras via fackliga företrädare på arbetsplatsen, på kommunal.se, Värvningspeppen, appen Nära Dig, samt via kontinuerlig annonsering bland annat på webbsidor samt via sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram.

Vilket material tas fram för användning, och hur distribueras det?

Vi tar fram följande material som kommer att finnas tillgängligt på Insidan och i Wilma. Använd det gärna!

  • Webbsida: https://www.kommunal.se/rabatt
  • Affisch i A3- och A4-format som kan hängas upp på arbetsplatser 
  • Frågor och svar kring rabattkampanjen – finns både på Insidan och på den här kampanjsidan

Arbetsplatsombud kan beställa material genom sin sektion.

Vid frågor kontakta: Tina Dahlström, tina.dahlstrom@kommunal.se

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar