Uttalande från Kommunal Stockholms län med anledning av konflikten mellan Israel och Hamas


Kommunal Stockholms läns avdelningsstyrelse har med anledning av konflikten mellan Israel och Hamas gjort ett uttalande.

Soluppgång över Jerusalem
Uttalande från Kommunal Stockholms län med anledning av konflikten mellan Israel och Hamas.
Foto: Pixabay

Kommunal Stockholms län ser med oro och fasa på den eskalerande konflikten mellan Israel och Hamas.

Konflikten står mellan å ena sidan en militariserad och alltmer auktoritärt högerinriktad israelisk regim och å andra sidan den islamistiska terrororganisationen Hamas som styr Gaza med järnhand. Det finns inga hjältar, det finns inget hopp i den motsättningen. Båda sidornas utvecklingskurvor pekar i en fascistoid riktning. En riktning som kommer att vara katastrofal för människorna i området.

Kommunal Stockholms län fördömer det brutala våld mot civila som båda sidorna i konflikten har använt sig av. Som en fackförening som organiserar sjukvårdspersonal ser vi med oro på hur våra kollegor blir måltavlor när sjukhus hamnar i skottlinjen. Vi uppmanar till en omedelbar vapenvila. Det är orimligt att offra barn i ett politiskt spel.

Kommunal Stockholms län står i solidaritet med de människor i Israel och Palestina som önskar sig en samhällsutveckling där man kan leva tillsammans i fred, demokrati och frihet.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar