Sveriges bästa barnskötare?


2017-07-03

Marie Forsberg från Sundsvall är uttagen till Hemmets Journals Stora Pris ”Sveriges bästa barnskötare”. Totalt fick tidningen in trehundra nomineringar till tävlingen som uppmärksammar våra vardagshjältar. Marie är en av de fem nominerade.

Marie har arbetat som barnskötare i 32 år på olika förskolar i kommunen och jobbar idag, sedan 10 år tillbaka, på förskolan Södra berget. När hon började som barnskötare ställde hon sig frågan hur man skulle kunna inspirera och få alla barn att känna sig sedda? Svaret blev sagor.

Med sagor kan man fånga alla! 

Hon byggde om ett gammalt skåp hon fått av sin mormor och morfar till ett magiskt skåp fullt med spännande sagor, berättelser och teman. Fortfarande går hon under smeknamnet ”Marie med sagoskåpet” bland barn, föräldrar och kollegor.

Hur känns det att vara nominerad Marie? 

Helt fantastiskt, så häftigt! Mina kollegor som skickade in mitt namn till tidningen har nu precis gett mig en tavla med nomineringen som jag fått i present. Så idag har jag fällt några tårar! En mycket fin start på sommarsemestern. Det är självklart så roligt att få uppskattning för det jobb jag gör och som jag älskar. Om jag vinner eller inte spelar mindre roll. Som min chef sa i förra veckan: ”Marie du är redan en vinnare!”

Vad är det roligaste med jobbet som barnskötare? 

Alla nya möten med barn och föräldrar! Möjligheten att synliggöra barnen från första stund och att kunna ge föräldrarna vetskapen och tryggheten om att jag tar hand om det allra finaste de har.

Marie, som också är fackligt engagerad på sin arbetsplats som skyddsombud, utstrålar sådan kraft och vilja. Hon berättar:

Som skyddsombud är jag ofta på fackliga möten där alla bara klagar och klagar. Tänk istället: ”Vi kan! Det är bara vi som kan förändra! Det är du själv som styr över och kan förändra ditt liv och din situation.”

I höst presenteras alla fem kandidaterna till ”Sveriges bästa barnskötare” närmare och man kan börja rösta på sin favorit.

Vill du veta mer om yrket barnskötare och vad Kommunal gör inom branschen Förskola/ Skola? Läs mer här

Är du nyfiken på hur man blir skyddsombud? Läs mer här

Dela sidan