Statsministern på besök i Svenstavik!


Idag (den 28 februari) besökte statsminister Stefan Löfven och landsbygdsminister Jennie Nilsson äldreboendet Myltblomman i Svenstavik som tillhör sektion Berg.

Besöket bestod av en fika med de anställda som även kom från Hemtjänsten i Svenstavik. Kommunals sektionsordförande i Berg Marie Burman var också närvarande och tyckte det var både spännande och nervöst inför mötet med statsministern.

- Nu är man en erfarenhet rikare, säger Marie Burman efter mötet.

Det var ett givande samtal för alla inblandade där man talade mycket om livet på landsbygden kopplat till hur personalens yrken ser ut. De anställda inom hemtjänsten talade om de geografiska utmaningarna med de stora utsträckningar arbetet utförs på, det diskuterades också om hur man ska höja statusen för undersköterskor och hur man ska öka möjligheten att kunna höja statusen samt höja kompetensen.   

Vi på Kommunal Mellersta Norrland tycket det är fantastiskt roligt när även medlemmarna på de små orterna får uppmärksamhet i form av besök från ministrar och inte minst statsministern. Det är ju trots allt de som arbetar inom yrket som vet vilka utmaningar och behov som finns.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar