Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

”Som arbetsplatsombud kan du göra skillnad både för dig själv och för dina kollegor på jobbet"

Arbetsplatsombudet Jesica Stoltz Österberg
Arbetsplatsombudet Jesica Stoltz Österberg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
2018-09-21
Fem snabba frågor till Jesica Stoltz Österberg - barnskötare och arbetsplatsombud på en av Pysslingens förskolor i Rönninge.

Vad fick dig att bli engagerad?

Det som gjorde att jag engagerade mig från första början var att jag arbetade på en privat förskola och ville veta mer om vilka rättigheter och skyldigheter vi har. Jag vill påverka! Idag är jag engagerad i att barnskötarnas status och löner behöver höjas och i att samverka för en bättre arbetsmiljö.

Vilka förbättringar har skett på din arbetsplats?

En fråga som vi har drivit och fått igenom på min förskola och skola är att visstidsanställda ska få en tillsvidareanställning. Vi har också fått vara med och påverka vid organisationsförändringar och fått tycka till när nya pedagoger ska anställas.

Vilka frågor är vanligast bland dina kollegor?

Viktigast för mina kollegor är att få insyn och inflytande när det handlar om organisationsförändringar och rekrytering av ny personal. Och så lönefrågan.

Vad är det roligaste med ditt uppdrag som arbetsplatsombud?

Det är väldigt kul att träffa andra arbetsplatsombud och dela erfarenheter med dem. I uppdraget som arbetsplatsombud (AO) lär jag mig också mycket om lagar och avtal. Det har mina kollegor och jag stor användning för på jobbet.

Vad har du för tips till någon som är intresserad av att bli arbetsplatsombud?

Om du funderar på att bli arbetsplatsombud så ta steget och berätta för dina kollegor att du är intresserad. Kanske kan de nominera dig? Som AO kan du göra skillnad både för dig själv och för dina kollegor på jobbet. Du kommer också att få en väldigt bra utbildning av Kommunal och få träffa andra AO att utbyta erfarenheter med.

Är du medlem i Kommunal och intresserad av att bli arbetsplatsombud där du jobbar? Logga in på Mina sidor och anmäl ditt intresse så hör vi av oss med mer information! Du loggar in med BankID, och du hittar formuläret under menyn ”Intresseanmälan” på Mina sidor. 

Till Mina sidor