Så uppmärksammar Kommunal 1 maj 2024


Snart är det äntligen 1 maj - arbetarrörelsens högtidsdag! Kommunal uppmärksammar dagen på olika sätt runt om i landet. Bland annat talar förbundsordförande Malin Ragnegård i Helsingborg - ett tal du även kan ta del av digitalt. I fokus står underbemanningen inom vård och omsorg samt valet till Europaparlamentet.

Tre personer i röda jackor och en stor röd flagga vid en sjö.
Foto: Kommunal.

Första maj är en dag där vi tillsammans firar arbetarrörelsens dag och höjer våra röster. Men också en dag att tala om det som måste förändras. Tillsammans måste vi höja våra röster och få det att mullra i hela landet.

På årets första maj fokuserar Kommunal på den kroniska underbemanningen inom vård och omsorg, samt på EU-valet. För första gången har Kommunal en egen kandidat - Lina Jörnkrans - till valet till Europaparlamentet. Tillsammans står vi upp för ett Europa som håller ihop!

Missa inte ordförande Malin Ragnegårds 1-maj tal 12.30 vid Sundspärlan i Helsingborg. Du kommer också kunna se talet direktsänt på Malins Instagram klockan 12.30 och en förinspelad version kommer du att kunna se på Kommunals Youtubekanal från klockan 15.00.

Kontakta gärna din sektion om du vill veta hur Kommunal uppmärksammar 1 maj där du bor eller jobbar. 

Malin Ragnegårds 1 maj-tal

Du kan se en förkortad version av talet på Youtube från klockan 15 den 1 maj. Har du ett eget konto på Youtube/Google, gå gärna in och och välj "Meddela mig", så får du en avisering när sändningen startar.  Du kan givetvis även titta i efterhand.

Malin Ragnegårds 1 maj-tal 2024
Malin Ragnegårds 1 maj-tal 2024

Malin Ragnegård inför 1 maj

Inför 1 maj 2024 - en dag för kamp
Inför 1 maj 2024 - en dag för kamp

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar