Kommunals förbundsmöte valde ny avtalssekreterare och förbundssekreterare


Johan Ingelskog är ny avtalssekreterare och Malin Ragnegård ny förbundssekreterare i Kommunal. Det beslutade förbundsmötet den 3 september 2020.

Johan Ingelskog och Lenita Granlund hälsar med armbågarna.
Johan Ingelskog valdes till avtalssekreterare och efterträder avgående Lenita Granlund
Foto: Fredrik Sandin Carlson.

Under våren aviserade tidigare avtalssekreterare Lenita Granlund att hon lämnar sin post och under hösten valdes Kommunals tidigare förbundssekreterare Lisa Bengtsson till LO:s ledning.

Johan Ingelskog ny avtalssekreterare

Under torsdagen valdes Johan Ingelskog till ny avtalssekreterare, Johan Ingelskog har tidigare varit enhetschef på arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal.

– Jag är oerhört stolt och ödmjuk att få bli vald till det finaste uppdrag jag kan tänka mig, avtalssekreterare för Kommunal. Det blir en intensiv och spännande höst där vi tillsammans i Kommunal går in en historisk avtalsrörelse. Inte kommer det bli lätt, men tillsammans vet jag att vi kommer lyckas. Det är medlemmarna värda, säger Johan Ingelskog. 

Malin Ragnegård ny förbundssekreterare

På mötet valdes även Malin Ragnegård till ny förbundssekreterare, Malin Ragnegård har tidigare varit avdelningsordförande i Kommunal Bergslagen.

–Tack för förtroendet, för mig är det viktigt att vi är en relevant och tillgänglig fackförening för ännu fler! säger Malin Ragnegård.

"Tillsammans bygger vi ett starkt lag"

Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin ser fram emot höstens avtalsrörelse.

– Kommunal har ett både bra och tufft läge inför avtalsförhandlingarna i höst. Nu när den nya ledningen är klar ser jag fram emot att vi tillsammans bygger ett starkt lag som säkrar riktigt bra avtal och levererar till medlemmarna. Och självklart fortsätter arbetet för att medlemmarna i Kommunals fackförening ska bli ännu starkare, säger Tobias Baudin, förbundsordförande, Kommunal.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar