Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Elevassistenten som brinner för lärandet!

Elevassistenten Tove Holmqvist
Foto: Kommunal
2019-10-04
Under inspelningen av Kommunals Youtube-serie ”Vi är här nu!” medverkade arbetsplatsombudet och elevassistenten Tove Holmqvist där hon fick berätta mer om sitt yrke och vad hon brinner för. Mellan tagningarna lyckades vi ställa några snabba frågor om vad som är det bästa med yrket. Dessutom ger hon sina bästa tips på hur du kan bli mer engagerad på jobbet!

Vad är det bästa med jobbet?

Det är att få vara en del av elevernas utveckling, både i lärandet och det sociala. Jag är även arbetsplatsombud och engagerar mig fackligt, för att jag tycker att det är viktigt att vi driver frågor som påverkar oss alla som jobbar inom skola, inte bara lärare.

Vad är den viktigaste fackliga frågan för dig just nu?

I skolan idag finns det många olika roller man kan vara anställd som, vilket skapar oklara yrkesroller. För mig är det viktigt att veta exakt vad våra olika delar innebär och vad vi har för arbetsuppgifter.

Toves tre snabba tips på hur du kan engagera dig på arbetsplatsen:

  1. Prata om facket! Sprid kunskap om vad facket är. Det är svårare att bli medlem om ingen har förklarat vad det faktiskt innebär att vara en del av Kommunal.
  2. Ta chansen att gå Kommunals utbildningar! Ta del av denna förmån och lär dig mer om facket. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.
  3. Facklig tid på arbetsplatsen! Ta tillfället att verkligen använda arbetsplatsträffarna till facklig verksamhet. Här har alla medlemmar chansen att samlas och diskutera frågor som är viktiga på just er arbetsplats.

Avsnittet med Tove kommer senare i höst på Kommunals Youtube-kanal. Håll utkik!