Caroline vann Styrkepriset: ”När vi får nya kollegor ser jag alltid till att ta samtalet med dem”


Styrkepriset delas ut till den medlem som värvat flest arbetskamrater inom ramen för kampanjen Värva en kollega. Caroline Wilhelmsson är den som värvat flest kollegor under årets första fyra månader. Vi passade på att fråga henne om varför hon tycker det är viktigt att värva och vad hennes bästa tips är!

Närbild på en blond kvinna som tittar förbi kameran. I bakgrunden syns en trädgård. I nedre vänstra hörnet finns Styrkepridets gula logotyp.
Foto: Kommunal

Vem är du och hur känns det att vinna Styrkepriset?

Jag heter Caroline Wilhelmsson och arbetar som undersköterska inom Hemvården Norr i Båstad Kommun. Det känns kul och överraskande att vara den som har vunnit, jag hade inte riktigt koll på att det pågick en tävling.

Varför har det varit viktigt för dig att värva kollegor?

Kunskapen om vad facket är och gör är ganska dålig och för mig har det varit viktigt att berätta för kollegor om varför det är viktigt att vi är många medlemmar och vad vi kan åstadkomma då. Alla har inte koll på den svenska modellen utan tror att det finns en lag som ser till att vi får lön och ersättningar. Sedan vill jag att alla ska känna att de har de fördelar som medlemskapet ger. När vi får nya kollegor på min arbetsplats ser jag alltid till att ta samtalet med dem. 

Kunskapen om vad facket är och gör är ganska dålig och för mig har det varit viktigt att berätta för kollegor om varför det är viktigt att vi är många medlemmar och vad vi kan åstadkomma då.

Jag har varit medlem ganska länge men insikten om vad facklig organisering på riktigt handlar om fick jag då jag påbörjade min arbetsplatsombuds utbildning.

Det är också viktigt att vi har aktiva ombud på alla arbetsplatser. När vi syns och hörs blir vi intressanta och viktiga. På min arbetsplats driver vi arbetsmiljö- och bemanningsfrågor, där jag fått mycket hjälp och stöd av de förtroendevalda på min sektion.

Vad är ditt bästa tips?

Mitt tips till medlemmar och till de som ännu inte har gått med i Kommunal är att gå en medlemsutbildning - då kommer du förstå vilken nytta du har av ett medlemskap.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar