Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Brandmännen Emil och Simon brinner för medlemskap i Kommunal

Brandmännen Emil och Simon har tillsammans med Carina värvat 27 medlemmar till Kommunal.
Brandmännen Emil och Simon har tillsammans med Carina värvat 27 medlemmar till Kommunal.
Foto: Sofia Tollbo
2018-08-27
- När insatsledarna på vår arbetsplats fått hjälp från Kommunal ville vi också byta fackförbund, säger brandmannen Emil Holm som tillsammans med Simon Solsjö arbetar på Räddningstjänsten i Jönköping.

Emil Holm har arbetat på räddningstjänsten i Jönköping sedan drygt tio år. Ända sedan han började har det varit kutym på arbetsplatsen att vara medlem i fackförbundet BRF. Men när han upptäckte att insatsledarna som är medlemmar i Kommunal fått hjälp ville han också byta förbund.

- Det har varit en del arbete att övertyga mina kollegor om att gå över till Kommunal. Men nu är vi 27 stycken här som blivit medlemmar, säger Emil som tillsammans med kollegan Simon Solsjö övertygat de olika lagen om bytet.

Tog hjälp av Kommunal

På Simon Solsjös tidigare arbetsplatser har det varit självklart att vara medlem i Kommunal. Det var något han reagerade på när han började på Räddningstjänsten i Jönköping.

- För mig är Kommunal mitt fackförbund och jag tog hjälp av dem då provanställning tillämpades när jag började jobbar här i Jönköping, berättar han och förklarar att tack vare Kommunal fick han en tillsvidareanställning.

Carina Gardevall, sektion Barn, ungdom och service i Jönköping, är en av Sydväst mest strålande värvarstjärnor. Med hjälp av henne har Emil och Simon fått fler argument för att övertyga sina kollegor om att Kommunal är fackförbundet för dem.

Det gläder mig att brandmännen är med i vårt förbund

- Vi har haft flera trevliga träffar där jag informerat om Kommunal, det gläder mig att så många nu väljer att vara medlemmar i vårt förbund, säger Carina som också arbetar för höjd lön för brandmännen.

Bättre lön för brandmän gör Emil och Simon i eld och lågor

Lönen är en viktig fråga för både Emil och Simon som beskriver sitt arbete som mångsidigt. Inte nog med att de rycker ut vid brand, de är bidrar också till ett tryggare samhälle genom att bygga relationer med ungdomar i utsatta områden.

- Vi har ett stort ansvar och tar stora risker, det borde ge bättre betalt, tycker Emil och Simon som båda är stolta medlemmar i Kommunal.