Vad händer när jag avslutar mitt medlemskap?

Hur gör jag när jag vill avsluta mitt medlemskap i Kommunal?

Om du vill avsluta medlemskapet i Kommunal, ber vi dig ringa Kommunals medlemscenter på nummer 010-442 70 00 (knappval 3).

Öppettider Kommunals medlemscenter

I ett samtal kan vi vara säkra på att ge dig viktig information om dina Folksam-försäkringar och se till att du får rätt uppsägningstid och utträdesorsak.

Efter samtalet skickar vi en utträdesblankett till dig, antingen digitalt eller hem i brevlådan. Blanketten fyller du i och returnerar till oss. Vi hanterar ditt utträde när vi mottagit din ifyllda utträdesblankett.

Detta gäller vid utträde som pensionär

Vad händer efter att ni hanterat min utträdesblankett?

  1. Utträdet registreras tidigast per den sista i den månad vi mottagit din utträdesblankett. Arbetar du kvar inom Kommunals verksamhetsområde är det 3 hela kalendermånaders uppsägningstid på medlemskapet.
  2. Vid begäran om utträde ur förbundet med 3 månaders uppsägningstid skickas en bekräftelse till dig när utträdet är registrerat, med information om utträdesdatum.
  3. Under utträdestiden betalar du medlemsavgiften på samma sätt som tidigare (autogiro, löneavdrag eller pappersavier).
  4. När alla avgifter är betalda avslutas medlemskapet och ett medlemsintyg skickas till dig.
  5. Har du endast begärt utträde ur Kommunals fackförbund kommer a-kassemedlemskapet att flyttas över till den Enskilda a-kassan så snart avgifterna är betalda och förbundsmedlemskapet har avslutats.

Kan man ångra sin begäran om utträde?

Man kan ångra sig så länge medlemskapet inte är avslutat. Medlemskapet avslutas först när utträdesdatum är passerat och alla avgifter är betalda.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar