Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Bakom kulisserna med Kommunal - lyssna på våra poddar

Kommunals förhandlare Johan Ingelskog och Lenita Granlund
Kommunals förhandlare Johan Ingelskog och Lenita Granlund har en podd tillsammans.
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nu drar Kommunal igång med poddar. Först ut är våra förhandlare Lenita Granlund och Johan Ingelskog. Vad deras podd heter? "Förhandlarna", förstås.

Ett radioprogram om avtalsrörelsen, hur spännande är det? Ja, mer än man kanske först tror. När Kommunals centrala förhandlare, Lenita Granlund och Johan Ingelskog, samlades kring en mikrofon för att prata jobb så blev det ett öppenhjärtigt samtal direkt från avtalsrörelsens kärna.

I första avsnittet svarar de bland annat på frågan om avtalsrörelsen är över och hur många tusenlappar en anställd ska tvingas lägga på arbetskläder.

I andra avsnittet reder Lenita Granlund och Johan Ingelskog ut vad som händer i "Stockholmsförhandlar"-dramat. De förklarar hur märket som sätter din lön fungerar och avslöjar att podden eventuellt börjar handla om busringningar.

I det svåra tredje avsnittet är Lenita Granlund och Johan Ingelskog tillbaka och surrar igen. Den här gången pratas det om det nya avtalet med SKL, vad som krävs för en bra förhandling och frågar hur det går med den där busringningen egentligen.

I avsnitt fyra går förhandlarna igenom det nya avtalet för sotarna, karensdagen och de berättar vem som är "Sveriges farligaste kvinna".

I avsnitt fem diskuterar Lenita Granlund och Johan Ingelskog ketchupeffekten inom förhandlingsvärlden, barnskötarnas villkor och hyllar en minister som levererat något positivt för Kommunals medlemmar.

I avsnitt sex snackas det om följande: Vad har Kommunal att göra med fästingbett? Vem är den riktiga tårtgeneralen? Och hur låter det i förhandlarnas ankdamm den här veckan? 

Lyssna på Förhandlarna

Här hittar du till en sida där du kan lyssna direkt på podden. Vi lägger upp fler avsnitt i den takt som de publiceras.

Fler poddar

Kommunal kommer också att producera andra poddar. Vi berättar mer om det snart. Alla poddar kommer att finnas tillgängliga från den här sidan.