Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Här hittar du Kommunals poddar

Kommunals förhandlare Johan Ingelskog och Lenita Granlund
Kommunals förhandlare Johan Ingelskog och Lenita Granlund har en podd tillsammans.
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Med erfarenhet från bakom kulisserna på de största förhandlingarna bjuder Lenita och Johan på insikter och kunskap som ger dig förståelse för hur svensk arbetsmarknad fungerar, och ibland även hur den inte gör det.

Förhandlarna

När Kommunals avtalssekreterare, Lenita Granlund och Johan Ingelskog, chef för arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal, samlas kring en mikrofon så blir det ett öppenhjärtigt samtal direkt från avtalsrörelsens kärna. Från dagsaktuella kommentarer till heltäckande teman kring arbetslivets alla stora frågor, allt hör du i Kommunals podd, Förhandlarna.

Senaste avsnitten 

Specialavsnitt Förhandlarna - Legitimation för undersköterskor, 9 oktober 2018
Lenita Granlund har bjudit in Emma Ölmebäck, gruppchef för vård och omsorg, för att prata om legitimation för undersköterskor. Varför driver Kommunal denna fråga?  Lenita och Emma besvarar de vanligaste frågorna och går på djupet med vad det innebär att införa en legitimation.
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Värvningsfokus och medlemsnytta, 24 april 24 2018
Förhandlarna sätter sig ner med Kommunals nya värvningschef och diskuterar hur facket ska lyckas växa och locka till sig fler medlemmar. Dessutom går vi igenom några av de förmåner medlemmar får. Vi diskuterar barnskötares situation i förskolan och avslutar med sporten och vädret.
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Avtalsshopping och läroplaner, 27 mars 2018
En ny säsong av Förhandlarna är igång. I säsongens första avsnitt pratar vi försäkringar, pension, strejkrättsutredningen och barnskötarnas situation i förskolan.
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Avtalsrörelsen och året som gått, 29 november 2017
I årets sista avsnitt av Förhandlarna sammanfattar Lenita Granlund och Johan Ingelskog avtalsrörelsen som gått och allt som hänt under 2017.
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Samverkan och Arbetsmiljö, 1 november 2017
Detta avsnitt handlar om samverkan- och arbetsmiljöavtal. Vad gäller egentligen? Lyssna och få koll på situationen!
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Lön, 11 oktober 2017
I säsongens andra avsnitt diskuterar Lenita Granlund och Johan Ingelskog lön. Det handlar om hur lönen sätts, hur det kommer sig att vi har dagens system och vilka faktorer som påverkar lönen du får. Lär dig allt om lön och lite till med Kommunals Förhandlare!
Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Arbetstid, 27 september 27 2017
I säsong två går vi igenom fackligt arbete och förhandling, ämne för ämne. Först ut är arbetstid. Vad är heltid som norm? Hur ser de olika modellerna för arbetstid ut? Är arbetstidsförkortning framtiden? Dessa frågor och många fler besvaras av Lenita Granlund och Johan Ingelskog, Kommunals egna förhandlings- och avtalsproffs!
Lyssna på avsnittet

Äldre avsnitt av Förhandlarna

Samtliga avsnitt av Förhandlarna hittar du på kommunal.podbean.com eller på itunes.