Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Lyssna på Förhandlarna

Johan Ingelskog
Johan Ingelskog, Kommunals avtalssekreterare, poddar om den förhandlande tillvaron.
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Ingelskog, avtalssekreterare på Kommunal, har erfarenhet från flera av svensk arbetsmarknads viktigaste förhandlingsbord. I Förhandlarna bjuder han in kloka och spännande gäster till poddstudion och diskuterar de dagsaktuella frågorna och de ständigt aktuella trätoämnena. Gillar du förhandling, arbetsmarknad, politik och lite jäklar anamma är det här podden för dig.

Förhandlarna

Tidigare säsonger har dåvarande avtalssekreterare, Lenita Granlund och Johan Ingelskog (då chef för arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal) haft öppenhjärtiga samtal direkt från avtalsrörelsens kärna.

Nu är Johan vald till ny avtalsekreterare och driver vidare podden med gäster både från Kommunals organisation och utifrån. Från dagsaktuella kommentarer till heltäckande teman kring arbetslivets alla stora frågor, allt hör du i Kommunals podd, Förhandlarna.

Senaste avsnitten 

”En fantastisk demokratisk möjlighet” - Om trygghet och omställning, 18 november 2021
Kommunals avtalssekreterare Johan Ingelskog pratar med chefsjurist Malin Sjunnebo om den senaste utvecklingen och förhandlingarna inom avtalet för trygghet och omställning. Dessutom får vi en intervju med Glenn Nyberg som är språkombud och som berättar om vad det innebär.
Avsnittet hittar du här, i din poddspelare eller på Spotify.

”Man vaccinerade chefer istället för anställda” - Om förhandlingsframställan, hemtjänstmaffian och vaccinationer, 5 oktober 2021
Johan Ingelskog och Malin Sjunnebo pratar om den förhandlingsframställan som Kommunal har gjort till SKR och Sobona om att förhandla om omställningsavtalet. Malin har läst en bok om bedragare inom hemtjänsten och så pratar vi om vaccinationer.

Lyssna på avsnittet "Man vaccinerade chefer istället för anställda" direkt, i din poddspelare eller på Spotify.

"Kvinnors arbetsmiljö är förjävlig" - Om arbetsmiljöutredningen med Lenita Granlund, 30 september 2021
Kommunals tidigare avtalssekreterare och grundaren av podden Lenita Granlund är tillbaka i studion. Hon berättar om sitt nya jobb som statlig utredare för arbetsmiljöutredningen. "Vet du om att det under den här pandemin har skett en hundraprocentig ökning av arbetssjukdomar, och de allra flesta är kvinnor och det är inom Kommunals branscher?", frågar Lenita Granlund i avsnittet.

Lyssna på avsnittet "Kvinnors arbetsmiljö är förjävlig" direkt, i din poddspelare eller på Spotify.

"Det är direkt livsfarligt" - Om hälsoscheman och Kommunals höst 2021, 10 september 2021
Hösten är här och med den en ny säsong av Förhandlarna. I det här avsnittet pratar avtalssekreterare Johan Ingelskog om bland annat hälsoscheman tillsammans med chefsjurist Malin Sjunnebo. "Man önskar att den som lägger ett sådant schema testar på det en månad", säger Johan Ingelskog.

Lyssna på avsnittet "Det är direkt livsfarligt" direkt, du hittar det även i din poddspelare eller på Spotify.

"Varför tjänar en undersköterska så mycket mindre än en bilmekaniker?" - Om Kommunals lönepolitik, 18 juni 2021
I säsongens sista avsnitt gästas Johan Ingelskog av chefsjurist Malin Sjunnebo och utredaren Ludvig Lundstedt. Tillsammans går de igenom Kommunals lönepolitik, vilka utmaningar det finns med den och pratar om den lönepolitiska utredning som just nu genomförs.

Lyssna på avsnittet "Varför tjänar en undersköterska så mycket mindre än en bilmekaniker" direkt, i din poddspelare eller på Spotify.

"Det behövs ett annat system" - Om trygghet och omställning, 8 juni 2021
Tredje och sista delen i Förhandlarnas serie om LAS. I det här avsnittet pratar Johan Ingelskog med Malin Sjunnebo och Torbjörn Dalin om LAS-utredningarna som regeringen nu har presenterat. Vad innehåller de, vad innebär de och hur påverkar de Kommunals medlemmar.

Avsnittet lyssnar du på här, i din poddspelare eller på Spotify.

"Ska vi förekomma eller förekommas" - Om Kommunals LAS-överenskommelse, 12 maj 2021
I slutet av 2020 kom Kommunal överens med If Metall, PTK och Svenskt Näringsliv om en ny övergripande överenskommelse om lagen om anställningsskydd (LAS). Överenskommelsen väckte stor uppmärksamhet inom förbundet och är dagens ämne i Förhandlarna. Avtalssekreterare Johan Ingelskog  pratar med chefsjurist Malin Sjunnebo om vad som föregick Kommunals LAS-överenskommelse tidigare under året. Vilka krav fick Kommunal igenom och vad fick man ge efter för. Missa inte det tidigare avsnittet som behandlade LAS-överenskommelsen som du hittar här.

Avsnittet lyssnar du på här, i din poddspelare eller på Spotify.

"Vi är inte nöjda förrän vi är i mål - Om heltidsarbete som norm, 7 maj 2021
Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på Sveriges Kommuner och Regioner besöker Kommunals avtalssekreterare Johan Ingelskog i det här avsnittet av Förhandlarna. Temat för dagens avsnitt är det gemensamma projektet om att göra heltidsarbete till norm. "Vi är inte nöjda förrän vi är i mål", säger Jeanette Hedberg.

Lyssna på avsnittet här, i din poddspelare eller på Spotify.

”Stundtals var man ganska rädd” - Om Kommunals avtalsrörelse, 25 mars 2021
Oron var stor inför Kommunals avtalsrörelse som inleddes 2020. Det var många avtal som skulle förhandlas, man skulle hålla ihop ett starkt förbund och dessutom skulle allt ske digitalt med allt vad det innebär. I det här avsnittet pratar avtalssekreterare Johan Ingelskog med avtalsjurist Malin Sjunnebo om den gångna avtalsrörelsen och hur den gick.

Lyssna på avsnittet

Hur Kommunal löser tvister och hur en förhandling går till, 12 mars 2021
Att lösa tvister mellan medlemmar och arbetsgivare är en central del i Kommunals arbete och en av de största anledningarna till varför man ska vara med i ett fackförbund. Gäst är Chamilla Bohman, enhetschef på Arbetsplats och avtalsenheten, som svara på hur en förhandling går till, vad som krävs för att ett ärende ska lyftas till arbetsplatsdomstolen och vad en arbetsgrupp är.

Ett uppskattat inslag i podden återvänder också och vi utser veckans foliehatt. Lyssna på avsnittet

Vad innebär en jämställd arbetsgivarpolitik? 5 mars 2021
Vad innebär egentligen en jämställd arbetsgivarpolitik? Podden tar avstamp i Sveriges Kommuner och Regioners jämställdhetsprogram och pratar om varför heltid som norm är viktigt, jämställt uttag av vab och föräldraledighet samt nolltolerans mot trakasserier. Gäst är Charlotta Undén, förhandlare på Sveriges Kommuner och Regioner.

Lyssna på avsnittet

"Det är som att spela poker, men du ser inga kort." 
20 januari 2021
I årets första avsnitt av Förhandlarna berättar avtalssekreterare Johan Ingelskog och avtalsjurist Malin Sjunnebo om hur de upplevde att vara under medling från Medlingsinstitutet. Coronatopsning, läxförhör, hemställan och nervositet - och dessutom mer om de krav från motparten som vi lyckades få av bordet. Lyssna på avsnittet

"Man går på adrenalin." 13 november 2020
Kommunals största kollektivavtal, det med SKR och Sobona, är i hamn sedan tio dagar. Nu summerar Johan Ingelskog och avtalsjurist Malin Sjunnebo känslorna under det som Johan kallar ”de tuffaste dygnen känslomässigt och arbetsmässigt i hela mitt liv”. Och några saker reder vi ut: Hur funkar en delegation? Vad innebär prolongering för de olika förhandlingarna? 69 precis lika viktiga avtal kvarstår att förhandla innan året är slut, under de förutsättningar som de här extrema avtalsrörelsen har. Hur ska det gå till? 

Lyssna på avsnittet

Medlingsinstitutet är arbetsmarknadens parterapeut, 19 oktober 2020
Johan Ingelskog träffar Irene Wennemo. Irene är ett riktigt förhandlingsproffs och generaldirektör på Medlingsinstitutet. Medlingsinstitutet är den myndighet som har som uppdrag att lösa upp de riktigt hårda knutarna när förhandlingar på arbetsmarknaden strandar. Irene berättar om medlarnas viktigaste uppgifter och knep, och varför en avtalsrörelse är som ett kosläpp med förvildade kor. Johan berättar om de gånger en medlare har fått en krok i honom och vad priset egentligen är för konflikt. 

Lyssna på avsnittet

Allt om LAS-förhandlingen, 2 oktober 2020
Förhandlarna är tillbaka! Johan Ingelskog återuppstår i rollen som nyvald avtalssekreterare och med sig i det här specialavsnittet har han Malin Sjunnebo, avtalsjurist på Kommunal. Johan och Malin har ägnat dag, och i viss mån även natt, åt de stenhårda LAS-förhandlingarna den senaste månaden. Nu delar de med sig av det äventyret och reder också ut de olika frågorna. Skulle Johan kunna få Malins jobb enligt turordningsreglerna? Vad menar arbetsgivarna egentligen med flexibilitet? Och så tiotusenkronorsfrågan: vad ska hända nu? Häng med!

Lyssna på avsnittet

Nu stundar en avtalsrörelse utan Lenita, 31 augusti 2020
Efter tio år som avtalssekreterare avslutar nu Lenita sitt uppdrag. Planen var att vara med i avtalsrörelsen, men eftersom den blev uppskjuten blev det inte så ändå. I det här sista avsnittet av Förhandlarna (i alla fall i dess nuvarande form) tar Johan och Lenita en rejäl promenad längs minnenas allé. Svordomsfrekvensen är härligt hög och en sista foliehatt delas ut!  

Lyssna på avsnittet

"Snuvad på konfekten", 17 augusti 2020
Precis innan höstens avtalsförhandlingar drar igång på allvar kommer Lenita att efter ett helt decennium som avtalssekreterare att lämna posten. Känslorna är komplicerade. Men idag är i alla fall Förhandlarna tillbaka efter sommaruppehållet, och Johan och Lenita tar en tidig morgon och hinner avhandla bland annat LAS-förhandlingarna, den stundande avtalsförhandlingen och heltidsfrågan. Häng med!

Lyssna på avsnittet

"Jag måste ha hela Kommunals politik i min kropp", 15 juni 2020
Nu stundar sommaren och i höst kliver Lenita av sitt uppdrag som avtalssekreterare. Johan passar på att intervjua henne om hennes 10 år på posten med extremt tuffa beslut, nattliga förhandlingar och en stor kärlek till jobbet.

Förhandlarna dyker även in i Arbetsmiljöverkets beslut att granska skyddsutrustning inom vården och omsorgen, och delar ut veckans foliehatt till en politiker som tycks ha en radikalt motsatt uppfattning mot Arbetsmiljöverkets om vad som skyddar mot Covid-19.

Lyssna på avsnittet

"Det har lönat sig att spotta på stenen", 4 juni 2020
Det är en hektisk vår trots uppskjutna avtalsförhandlingar, men Johan och Lenita sjunger upp sig tidigt och pratar om förebyggande omställning, kompetenslyft och sina egna svordomar. Dessutom om hur de tror LAS-utredningen kommer påverka höstens förhandlingar och så har Johan hittat veckans foliehatt som får en rejäl släng av sleven.

Lyssna på avsnittet

Därför JO-anmäler Kommunal Arbetsmiljöverket, 4 maj 2020
Lenita Granlund och Johan Ingelskog rätar på ryggarna i karantänsoffan och förklarar bakgrunden till Kommunals JO-anmälning av Arbetsmiljöverket. Myndigheten och SKR tycks ha fått tunnelseende – kan det vara prestige som gör att frågan behandlas så uppseendeväckande?

Lenita utser också veckans foliehatt till kommunchef med en ovanlig inställning till smittspridningsinformation på äldreboenden. Men bland idel dystra nyheter finns glädjeämnen. Johan proklamerar att medlemsutvecklingen går som tåget. Dessutom nytt avtal med SKR och ett bra förslag från V om en extra semestervecka till de som sliter i välfärden.

Lyssna på avsnittet

Är coronaviruset en klass- och könsfråga?, 24 april 2020
Skyddsutrustning, skyddsstopp, trasiga maskiner, semester, utbildning av visstids- och timanställda. Det är bara några av de många ämnen som ryms i det här sprängfyllda avsnittet. Vad har hänt sedan förra avsnittet och vad händer framöver? Är Coronaviruset även en klass- och könsfråga?

Lyssna på avsnittet

Favorit i repris! Livepodd på Instagram, 14 april 2020
Återigen spelar vi in Förhandlarna via Instagram Live! Lenita och Johan går in på djupet med hur coronaviruset påverkar arbetsplatser, vad som händer med semestern och den kommande avtalsrörelsen. Ett nästan timmeslångt avsnitt där även lyssnarnas frågor besvaras. Avsnittet spelades in via Instagram vilket gör att ljudkvaliteten är något sämre än vanligt och viss teknikstrul där Johan ljud försvann.

Lyssna på avsnittet.

Live på Instagram, 30 mars 2020
En helt ny värld. Nya tider kräver nya tekniska lösningar. Lenita i Köping och Johan i Stockholm, men båda är med i det här lite speciella avsnittet av Förhandlarna. Förhandlarna sände live för första gången via Instagram. Många frågor om coronaviruset och hur det påverkar dig som medlem hittar du i Kommunals FAQ. Det här avsnittet spelades in via Instagram vilket gör att ljudkvaliteten är något sämre än vanligt.

Lyssna på avsnittet.

Arbetstider och avtalsrörelse, 3 mars 2020
Avtalsrörelsen – vi står fortfarande väldigt långt ifrån varandra, Kommunal och SKR. Arbetsgivaren vill ha mer flexibla arbetstider medan vi vill reglera arbetstiderna till medlemmarnas fördel. Som exempel lyfts bussförare som kan ha ramtider på upp emot 13 timmar. Dessutom: hur ska vi förhålla oss till coronaviruset? Ska man stanna hemma, ska man jobba med barn som har varit i utsatta områden – vi reder ut vad som gäller. Håll dig även uppdaterad via Folkhälsomyndigheten

Lyssna på avsnittet

Räddningstjänsten special, 11 februari 2020
Förhandlarna har besök i studion! Hela avsnittet handlar om Räddningstjänsten med mycket fokus på det projekt som ägde rum under slutet av 2019 där gästerna Carmelo Lundblad och Magnus Sjöholm (tillsammans med Joakim Ekholm och Mikael Svanberg) besökte 89 brandstationer runt om i Sverige. Hör mer om vad som bubblar ute på stationerna, hur vi tar arbetet vidare och om besöken har haft någon effekt på organisationsgraden inom räddningstjänsten. Lyssna på avsnittet

Januariavsnittet, 27 januari 2020
I det här lite kortare avsnittet är Johan krasslig och har besökt Västmanlands sjukhus i Västerås. Lenita svär över neddragningar, scheman och bemanning. Vi pratar givetvis om avtalsrörelsen, om arbetsgivarnas ”nej till allt” – det kommer att bli tuffa förhandlingar framöver. Det pratas lite om strejk som vi med all säkerhet återkommer till framöver. 

Lyssna på avsnittet

Avtalsyrkanden SKR & Sobona, 19 december 2019
Dagens Förhandlarna spelas in på ny plats och kan vara årets längsta avsnitt. Ett späckat innehåll som till stor del kretsar kring Kommunals avtalsyrkanden för SKR och Sobona. Men vi hinner även med det nya kompetens- och utvecklingsavtalet, en fond för kompetensutveckling och en genomgång om vad som händer med LAS-förhandlingarna som förs mellan LO och Svensk näringsliv. Johan försöker rulla på r:en och Lenita kan tänka sig snö. Lyssna på avsnittet

Mörkt som f*n, 28 november 2019
Johan har varit i Bryssel och firat den sociala dialogen. Minimilöner – relevant i andra länder, men inte hos oss. Lenita har varit på busskonferens. I veckan genomfördes ett teleforum med 9000 förtroendevalda, där Lenita berättar mer om detta och lyfter några frågor som inte hann besvaras. Få koll på hur representativ demokrati funkar! Hur får man igång det lokala lönearbetet? Vad händer i avtalsrörelsen just nu?

Lyssna på avsnittet

Fördjupning på ämnen som berörs i avsnittet:

LO-samordningen, 22 oktober 2019
Kommunal hoppar av LO-samordningen. Lenita och Johan berättar vad LO-samordningen är och varför Kommunal hoppar av. Johan är lite orolig för LO:s framtid och Lenita menar att den kommande avtalsrörelsen inte blir någon ”walk in the park”. Det pratas även om Projekt Räddningstjänsten som ska besöka 70 brandstationer innan årets slut - läs mer om det på Brandbloggen. För Lenita och Johan stundar LO:s repskap och avtalskonferenser runt om i landet. ”Sen jävlar kör vi!”. Lyssna på avsnittet

Återkomsten, 19 september 2019
Lenita och Johan har ångest. Sen blir det resemetaforer. Heltidsresan och Avtalsrörelseresan. Ska man stå kvar på perrongen eller åka i första klass? Vi reder ut varför heltidsarbete som norm kanske är den viktigaste frågan för ökad jämställdhet och vi blickar framåt mot den kommande avtalsrörelsen. Lös biljett och följ med på vår roadtrip!

Lyssna på avsnittet

Sommaravslutning - Nytt krisavtal och vad ska man tänka på när man sommarjobbar? 18 juni 2019
Lenita har träffat arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons statssekreterare för att framföra Kommunals syn på kompetensförsörjning, LAS och rekrytering. Just ju förhandlar Kommunal och SKL m.fl. om ett nytt krisavtal som förhoppningsvis blir klart innan juni upphör. 6F har släppt en uppfriskande rapport om lönebildningen – är verkligen ”industrimodellen” den bästa utgångspunkten för en avtalsrörelse? Johan berättar om när han sommarjobbade med rökbomber. Vad ska man tänka på när man sommarjobbar? Det och mycket mer berättar Johan och Lenita i det här avsnittet av Förhandlarna!

Lyssna på avsnittet

Framtidsklivet - direkt från Kommunals kongress 2019, 23 maj 2019
Direkt från Kommunals kongress ”Framtidsklivet”. Vi gör ett hastigt nedslag i den hektiska kongressbubblan med höjdpunkter från kongressen så här långt.

  • Poddens första gäst
  • Nya stadgar
  • Utbildningslyft
  • Resan mot 600 000 medlemmar

Lenita och Johan pratar även om Möjlighetsväggen och om Framtidsworkshopen. 20 intensiva minuter i en ljudmässigt något stökigare miljö än vanligt. 

Lyssna på avsnittet

"Skitutredningen" och nytt avtal för deltidsbrandmännen, 9 maj 2019
Ännu en kall majdag tar Lenita och Johan plats framför mikrofonerna. I det här avsnittet pratas det om värvning (fyra bussar varje dag!), det nya RiB-avtalet, Fair Trade-fika, och det kommande krisavtalet. Lenita belyser ”skitutredningen”. Skyddad yrkestitel för undersköterskor – bra eller inte? Snart är det kongress med tydligt framtidsfokus, Johan har något i en monter på kongressen som är höljt i dunkel – men man blir inte besviken om man kommer dit lovar han! 

Lyssna på avsnittet

Vi har öppnat slussarna - skicka in era avtalsförslag! 15 april 2019
Våren är iskall, om det beror på finalen av Game of Thrones eller regeringens katastrofala vårbudget är oklart. Lenita och Johan diskuterar kaoset i äldreomsorgen sedan budgeten offentliggjordes och hur extremt pressat läget är.Vidare dissar man kommunalpolitikern Gunnar Selberg ( C ) från Kiruna, spekulerar i ett första bud på RIB-avtalet och uppmanar alla medlemmar att skicka in avtalsförslag inför avtalsrörelsen. Slussarna är öppna!

Lyssna på avsnittet

Livstidsanställningar - det nya kravet, 6 mars 2019
Lenita och Johan går igenom det senaste på arbetsmarknaden. Vilka var det egentligen som kom segrande ur hamnarbetarkonflikten? Vad är punkt 20 i Januariavtalet och vad är det arbetsgivarna vill göra med det? Och vad är på gång för brandmännen och räddningstjänst i beredskap?

Lyssna på avsnittet

Januariavtalet är som en pistol mot pannan, 29 januari 2019
"Som en pistol mot pannan", "en dålig kompromiss" och "det här skulle inte medlare lagt fram", så beskrivs Januariavtalet i det nya avsnittet av Förhandlarna med Johan Ingelskog och Lenita Granlund. I ett ovanligt eldigt avsnitt går de två toppförhandlarna bland annat igenom den nya regeringens överenskommelse, den komplicerade situationen med hamnarbetarförbundet, den kommande avtalsrörelsen och situationen för Räddningstjänst i beredskap. 

Lyssna på avsnittet

Summering av 2018 och vad som händer nästa år, 20 december 2018
Årets sista avsnitt av förhandlarna blickar tillbaka på året som har gått. Vi pratar bland annat om fackliga segrar, barnskötarna in i nya läroplanen och arbetskläder. Den ständigt aktuella pensionsfrågan berörs, ny avtalsperiod inleds 2019 och arbetet med heltidsarbete som norm fortsätter 2019. God jul och gott nytt år!

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Skulle vi fixat en regering?, 01 november 2018
Lenita Granlund och Johan Ingelskog, Kommunals expertförhandlare, är tillbaka igen. I detta avsnitt diskuterar vi hälsosamma nattpass, lärarassistenter och ifall facklig förhandlingserfarenhet skulle kunna hjälpt till i arbetet med att få fram en ny regering. Allt det och lite till, i nya avsnittet av Förhandlarna. 

Lyssna på avsnittet

Specialavsnitt Förhandlarna - Legitimation för undersköterskor, 9 oktober 2018
Lenita Granlund har bjudit in Emma Ölmebäck, gruppchef för vård och omsorg, för att prata om legitimation för undersköterskor. Varför driver Kommunal denna fråga?  Lenita och Emma besvarar de vanligaste frågorna och går på djupet med vad det innebär att införa en legitimation.

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Värvningsfokus och medlemsnytta, 24 april 24 2018
Förhandlarna sätter sig ner med Kommunals nya värvningschef och diskuterar hur facket ska lyckas växa och locka till sig fler medlemmar. Dessutom går vi igenom några av de förmåner medlemmar får. Vi diskuterar barnskötares situation i förskolan och avslutar med sporten och vädret.

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Avtalsshopping och läroplaner, 27 mars 2018
En ny säsong av Förhandlarna är igång. I säsongens första avsnitt pratar vi försäkringar, pension, strejkrättsutredningen och barnskötarnas situation i förskolan.

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Avtalsrörelsen och året som gått, 29 november 2017
I årets sista avsnitt av Förhandlarna sammanfattar Lenita Granlund och Johan Ingelskog avtalsrörelsen som gått och allt som hänt under 2017.

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Samverkan och Arbetsmiljö, 1 november 2017
Detta avsnitt handlar om samverkan- och arbetsmiljöavtal. Vad gäller egentligen? Lyssna och få koll på situationen!

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Lön, 11 oktober 2017
I säsongens andra avsnitt diskuterar Lenita Granlund och Johan Ingelskog lön. Det handlar om hur lönen sätts, hur det kommer sig att vi har dagens system och vilka faktorer som påverkar lönen du får. Lär dig allt om lön och lite till med Kommunals förhandlare!

Lyssna på avsnittet

Förhandlarna - Arbetstid, 27 september 27 2017
I säsong två går vi igenom fackligt arbete och förhandling, ämne för ämne. Först ut är arbetstid. Vad är heltid som norm? Hur ser de olika modellerna för arbetstid ut? Är arbetstidsförkortning framtiden? Dessa frågor och många fler besvaras av Lenita Granlund och Johan Ingelskog, Kommunals egna förhandlings- och avtalsproffs!

Lyssna på avsnittet

Äldre avsnitt av Förhandlarna

Samtliga avsnitt av Förhandlarna hittar du på kommunal.podbean.com eller på itunes.