Välkommen på seminarium om psykosocial arbetsmiljö


2015-12-18

Sjukskrivningar med psykosocial bakgrund ökar snabbt, men vad säger den aktuella forskningen? Det flexibla arbetslivet med dess för- och nackdelar ökar i omfattning. Hur ska arbetsgivare och facken hantera avigsidorna? Vilka instrument behövs för att komma tillrätta med problemen?

Hand och boll
Foto: arenaidé

Arena idé bjuder tillsammans med sju fackförbund från både LO, TCO och SACO in till ett seminarium om psykosocial arbetsmiljö. Seminariet kommer utifrån forskning och förbundens perspektiv att belysa olika aspekter av psykosocial arbetsmiljö.

Medverkande
Eva Vingård, professor emeritus i arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet och författare till en kunskapsöversikt om  arbete, psykisk ohälsa och sjukskrivning.
Ulrik Lidwall, analytiker på Försäkringskassan. Han är civilekonom och medicine doktor och har lång erfarenhet av forskning och utredningsarbete kring sjukfrånvaro, sjukförsäkring och kopplingen till arbetsmarknad och arbetsliv.

Fler medverkande tillkommer.

Moderator: Boa Ruthström, chef för Arena idé.

Tid och plats
20 januari kl 13:00 - 16:30
Katasalen i ABF-huset, Stockholm
Anmäl dig här

Om arrangörerna
Seminariet är en del av det projekt om utvecklingen på arbetsmiljöområdet som tankesmedjan Arena idé driver i samarbete med sju fackförbund från både LO, TCO och Saco. Förbunden representerar olika branscher och sektorer av arbetsmarknaden.

Dela sidan