Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Undersköterkorna i Region Jönköpings län får inget extra i sommar när vården ska räddas.

2016-04-19
I veckan har debatten om att Region Jönköpings län inte väljer att inkludera undersköterskor i sommarpaket fått stor uppmärksamhet. Sommarpaketet innebär bland annat att sjuksköterskor i regionen får 10 000 kronor om de skjuter fram sin semester en vecka, medan undersköterskorna inte får något extra ifall de skjuter fram sin semester för att rädda verksamheten. Värnamo Nyheter (VN), Jönköpings Posten, (JP) Smålands-Tidningen (SMT) och P4-Jönköping uppmärksammat situationen genom en debattartikel från regionssektionerna i Jönköpings län.

Inget sommarpaket för undersköterskorna

Region Jönköpings län ska i år igen lösa sommarens personalbrist med ett sommarpaket. 10 000 kronor för att skjuta fram en semestervecka och 1000 – 1500 kronor extra per pass utöver kollektivavtalets regler för övertidsersättning, om någon bryter sin semester och tar ett extra pass.

Men det finns ett allvarligt problem med regionens lösning. Sommarpaketet är inte till för all personal som ställer upp och räddar verksamheterna i sommar. Region Jönköpings län splittrar beklagligt nog personalen när de väljer ut vilka arbetsgrupper som ska omfattas av extra ersättning i sommar. Undersökterskorna kommer inte omfattas av sommarpaketet om de skulle behöva skjuta fram sin semester eller bryta sin semester för att rädda verksamheten.

Region Jönköpings län säger nej till undersköterskorna trots att Kommunal framfört att det finns specialenheter som förra sommaren inte skulle klarat sig, utan att undersköterskor ställde upp och täckte pass.

Region Jönköpings län är inte villig att diskutera frågan. De har redan gjort sitt drag genom att värdera personalen olika. Region Jönköpings läns värdering är vågad om vi tittar på verksamheterna och kvaliteten i vården under semestermånaderna- för vad händer om undersköterskorna inte ställer upp?

Något får väl undersköterskorna om de skulle behöva ta extra pass eller bryta sin semester, om verksamheten kräver det? Jo, de får enligt gällande kollektivavtal men omfattas inte av den extra ersättning Region Jönköpings län erbjuder andra i samma verksamhet.

Kommunal är definitivt inte förspråkare för att medlemmarna ska offra sin välbehövliga semester och återhämtning, men i de situationer som det krävs, anser vi att Region Jönköpings län inte ska tillämpa olika ersättningar beroende på yrke.

Ska verkligen undersköterskorna, ännu en sommar, nöja sig med att få höra av cheferna ”jag vet inte vad vi skulle gjort utan våra vana, erfarna undersköterskor. Utan dem hade vi inte klarat verksamheten”?  
 

Carina Thållén, sektionsordförande Kommunal Värnamo Region
Carina Sjögren, sektionsordförande Kommunal Jönköping Region
Birgitta Svensson, sektionsordförande Kommunal Höglandet Region