Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Tobias krönika: Äntligen sommar – dags att värva en kollega

Tobias Baudin, förbundsordförande
Tobias Baudin, förbundsordförande
Foto: Kommunal
2019-05-29
Sommaren står för dörren – efterlängtad och välkommen. En särskilt spännande tid för alla som just ska ta sina första steg ut på arbetsmarknaden.

Jag minns själv hur det var när jag fick mitt första jobb. Det var på sjukhuset i Luleå och jag var 19 år. Det var mycket att hålla koll på, nya arbetskamrater att lära känna och så en lön som jag var både stolt och glad över.

Som ordförande för Nordens största välfärdsförbund hoppas jag såklart att många, särskilt ni lite yngre, ska välja att bli barnskötare, busschaufförer, vårdbiträden eller varför inte maskinister som jag själv. Att jobba inom Kommunals avtalsområden innebär ofta en spännande vardag med stort ansvar och många möjligheter till ett varierat arbetsliv.

Det handlar om roliga och viktiga jobb. Jag brukar tänka på en undersköterska som jag träffade under ett arbetsplatsbesök. Hon älskade sitt jobb och jämförde det med att vara skådespelare. Varje nytt möte med brukarna ställde krav på hennes yrkesskicklighet.  Att ringa på hos en äldre person var för henne som att kliva upp på en scen och ge allt.

Men för att vi ska orka ge vårt allt måste vi bli fler som höjer rösten. Faktum är att vi behöver varenda ny kollega med ombord för att kunna styra skutan i rätt riktning, mot bättre villkor och högre löner.

Har du en ny kollega på ditt jobb? Glöm inte bort att ställa frågan: Vill du gå med i Kommunal? Tillsammans gör vi skillnad.

Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt skön sommar!

Tobias Baudin
Förbundsordförande
Kommunal

Tipsa en kollega om Kommunal!

 

 

Bli medlem!