Tobias Baudin: Gå och rösta i valet till Europaparlamentet!


2019-03-13

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Då har du möjlighet att påverka den politiska utvecklingen i Europa. Och det behövs! Jag är övertygad om att arbetet för ökad jämlikhet och jämställdhet måste föras överallt och hela tiden. I den här valrörelsen ska vi, Kommunal, sätta människan före marknaden.

Tobias Baudin
Tobias Baudin
Foto: Kommunal

Vi ska driva frågan om kvinnors rättigheter stenhårt. Och varje gång kollektivavtalet och vår svenska modell hotas ska vi sätta stopp. För oss är det självklart: schyssta villkor och jämställdhet är viktigt för individen, stärker samhället och är en förutsättning för den tillväxt som Sverige och EU så väl behöver.

I den här valrörelsen kommer alla insatser behövas. Alla samtal föras. Alla diskussioner tas. I avdelningar och sektioner, på arbetsplatser och släktkalas, per telefon och öga mot öga. När det handlar om så grundläggande saker som demokrati och mänskliga och fackliga rättigheter har vi inte råd att lägga oss på soffan.

För det spelar roll att du röstar, och på vem du lägger din röst. Låt ingen tala i ditt ställe. Låt inte högerextrema antidemokrater i länder som Ungern, Polen och Frankrike få sällskap av kvinnofientliga och antifackliga företrädare från Sverige.

Tillsammans gör vi skillnad. Gå och rösta i valet till Europaparlamentet!

Tobias Baudin, förbundsordförande Kommunal

Kategorier

Dela sidan