Namnlista på över 3000 underskrifter överlämnad till politiker i Sundsvall.


Inför onsdagens möte i barn och utbildningsnämnden i Sundsvall samlades omkring femtio lärare och förskolepersonal för att visa sitt missnöje över de besparingsförslag som lagts fram inom skola och förskola inför 2022.

Personer står och pratar
Lisa Tynnermark
Foto: Lisa Tynnermark tar emot namninsamlingen från Katarina Wallner och Louise Häggquist

Kommunal hade sektionsföreträdare från sektion Sundsvall barn och utbildning på plats men även arbetsplatsombud och skyddsombud från olika förskolor.

Vi har levt med neddragningar och besparingar i många år och nu orkar vi inte mer och kan inte heller gå med på fler besparingar om vi ska kunna bedriva vår verksamhet, säger kommunals sektionsordförande Sundsvall barn och utbildning Louise Häggquist.

I början av nämndmötet fanns det utrymme för frågor från allmänheten, många bra framträdanden med tydliga budskap om att detta inte är en hållbar väg lyftes fram.

Känslan i rummet var att politikerna fick upp ögonen för hur situationen kommer bli om dessa besparingar blir verklighet. Jag tror verkligen att det vart en ögonöppnare för dem hur det skulle påverka personalen och verksamheten, säger Louise Häggquist.

Debatten om besparingarna drog igång rejält för Kommunals medlemmar när förslaget om att dra in tjänster för kockar och måltidspersonal på mindre förskolor kom.

Att även lägga de arbetsuppgifterna på pedagogerna är helt orimligt anser Louise, jag utbildade mig inte till barnskötare för att hantera mat det finns det väldigt bra personal för idag.

Beslutet om budget inför 2022 tas i barn och utbildningsnämnden den 15 december.

Kommunal hoppas att medlemmarna och personalens röster blir lyssnad på och att man inser allvaret i vilka följder detta kommer få om det verkställs.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar