Arbetsplatsombudet Mikaela Forss: "Jag vågar kliva fram och ställa frågor när jag tycker saker är fel!"


2017-10-09

INTERVJU med Mikaela Forss som är arbetsplatsombud och jobbar inom hemtjänsten i Falkenbergs kommun.

Mikaela Forss, arbetsplatsombud i Falkenberg
Mikaela Forss, arbetsplatsombud i Falkenberg
Foto: Magnus Skoglöf

Vilka är de viktigaste frågorna på din arbetsplats?

Vi pratar om scheman, planeringar och framförallt om arbetsmiljön. Jag drev igenom så att vi fick arbetsskor av kommunen 2015, men det var en engångsgrej, så nu får vi börja om där igen!

När upplever du att du får ”belöning” för ditt fackliga engagemang?

När jag ser nöjda kollegor som tackar mig för att jag har hjälpt dem och när vi får ett bra resultat som gynnar oss alla - som när det gäller arbetsskorna. Det känns också bra att folk pratar med mig när de har problem - att de vågar fråga – då vet jag att jag gör ett bra jobb!

Vilka tips/råd skulle du ge till någon som funderar på att engagera sig fackligt?

Har du åsikter och vill kunna påverka – ta då steget och bli arbetsplatsombud! Det funkar inte att bara ställa sig vid sidan och säga – facket gör inget. Som arbetsplatsombud får du stöd av din sektion. Det är bara till att ringa och fråga – hur är det egentligen med det här? Du behöver inte kunna allting. I Falkenbergs kommun har vi också en Facebooksida där vi arbetsplatsombud stödjer varandra.

Har du nytta av uppdraget/dina engagemang även privat?

Det har varit väldigt roligt och givande för mig med de utbildningar jag har gått. De har gjort mig engagerad. Jag vågar kliva fram och ställa frågor när jag tycker att saker är fel oavsett i vilket sammanhang det är. Vi hade en kollega som inte fick sin jacka i jobbet. Ingen kunde svara på varför. Då ringde jag och tjatade på äldreomsorgschefen. Nu har hon fått sin jacka!

Kategorier

Dela sidan