Medlemsmanifestation ger resultat


Hälsosamma scheman i Jönköpings kommun har orsakat stora diskussioner. Det som fått medlemmarna i Kommunal att reagera är tillvägagångssättet som kommunen väljer att införa dessa scheman på. Den bristande kommunikationen mellan arbetsgivaren och personalen i Jönköpings kommun har skapat en oro och ilska hos medlemmarna.

Efter medlemsmanifestationen i Jönköping har nu en kommunikationsplan tagits fram av Jönköpings kommun.
Efter medlemsmanifestationen i Jönköping har nu en kommunikationsplan tagits fram av Jönköpings kommun.
Foto: Sofia Tollbo, Mari Yrjälä Svensson

På medlemsmötet den 6/11 slog sektion Vård och Omsorg rekord i antalet medlemmar på plats. Under mötet beslutade  medlemmarna att samla in namnunderskrifter på en protestlista. Vilket resulterade i ca 1000 underskrifter.

Medlemsmanifestation i Jönköping

Den 29/11 höll sektion Vård och Omsorg Jönköping en medlemsmanifestation. Närmare 60 medlemmar hade samlats för att överlämna sina protestlistor till kommunfullmäktiges ordförande Tord Sundquist.

Medlemmarnas påtryckningar har nu gett resultat!

I grund och botten en fråga om kommunikation

Otydlig information och bristande kommunikation angående införandet av Hälsosamma scheman i Jönköpings kommun har skapat oro hos medlemmarna. Detta ville medlemmarna manifestera genom protestlistor till kommunfullmäktige. Tack vare dessa har nu Jönköpings kommun tagit fram en kommunikationsplan för fortsatt arbete med Hälsosamma scheman.

Vi ser positivt på den här planen och är glada för att den kommit till, Mari Yrjälä Svensson, sektionsordförande Vård&Omsorg Jönköping

Hon menar vidare att det viktiga nu är en fortsatt god samverkan mellan fackförbund och arbetsgivare för att uppnå ett gott resultat med hälsosamma scheman.

- Detta är bara början på ett stort arbete som nu fortsätter på arbetsplatserna. Där ska det arbetas fram fungerande scheman som tar hänsyn till god arbetsmiljö. Detta i samverkan med arbetsgivaren, säger Mari Yrjälä Svensson som påpekar betydelsen av att som medlem vara aktiv i detta arbete.

Kommunikationsplanen är en mycket viktig insats för det kommande arbetet där Kommunal fortsätter att bevaka medlemmarnas intresse.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar