LOs stipendium för facklig feminism 2022 går till Kommunal


För att få fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet, allas lika värde och rätt i arbetslivet delar LO ut ett årligt stipendium på 50 000 kronor inom området facklig feminism – i år var det Kommunals tur!

Mariette Kemhagen, lokal företrädare för sektion Södra Örebro Län
Foto: Kommunal

– Jag blev så chockad och känner mig hedrad! Jag trodde verkligen på vår idé, men tänkte också att det var många som hade skickat in. Men jag stack ut hakan och kände att det var Kommunals tur, så tillsammans med mina kollegor satte jag ihop en ansökan, säger Mariette Kemhagen, lokal företrädare för sektion Södra Örebro Län.

Prispotten ska gå till hela sektionen för att få igång ett kvinnligt nätverk, som anordnar träffar där medlemmar från olika orter är med. Syftet med nätverket är att anordna samtal och föreläsningar och att lyfta frågor kring till exempel kvinnofrid, trafficking och trygghet.

– Men framförallt frågor som rör kvinnlig arbetsmiljö. Självklart ska vi fira fackliga segrar, men det är samtidigt helt absurt då vi borde ha kommit mycket längre i dag. Fria arbetsskor till exempel, det borde vara en självklarhet även inom kvinnodominerade yrken. Nätverket ska vara en plats för att diskutera dessa frågor och  känna sig trygg på.

Stipendiet delas ut den 1 maj på Götaplatsen i Göteborg. Stort grattis till Mariette och sektion Södra Örebro Län!

Läs mer om fackligt feministiskt stipendium

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar