Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

LO-samordning kompletterar Kommunals satsning för höjda kvinnolöner

2016-10-19
LO:s representantskap har fattat beslut om att avtalsrörelsen 2017 ska genomföras inom ramen för en samordning. Förbundens krav innebär en ny konstruktion av låglönesatsning, där lågavlönade medlemmar bidrar med mer till lönepotten.

Det stärker den svenska modellen när LO-förbunden står enade bakom gemensamma krav.

- Det är bra och viktigt att vi lyckats komma överens. Och det är bra för Kommunals medlemmar eftersom vi gemensamt kommer att driva en bred låglönesatsning säger Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin.

Satsningen bygger på att industrin normerar, men att de medlemmar som tjänar mindre än 24 000 kronor får mer. I praktiken innebär det att Kommunals samtliga avtalsområden kommer att få något högre löneökningar än vad ”märket” anger, eftersom det inom alla avtalsområden finns medlemmar som tjänar mindre än 24 000 kronor i månaden.

- Kommunal har redan ett treårigt avtal med SKL som ger en tydlig satsning på kvinnors löner. Den fortsätter att leverera löneökningar utöver märket för den stora och värdediskriminerade gruppen undersköterskor under ytterligare två år. Den här samordningen är ett komplement till den satsningen, säger Tobias Baudin.

Kommunal kan alltså fokusera på att både få upp kvinnolönerna och på att höja lönerna för dem som tjänar allra minst.

Frågor och svar om LO-samordningen inför avtalsrörelsen 2017

Vad innebär en LO-samordning?
Inför varje avtalsrörelse brukar LO-förbunden samordna sig kring ett antal krav som förbunden gemensamt ska driva i avtalsrörelsen. Utöver de gemensamma kraven fastställer förbunden sedan egna krav.


Kommer Kommunal därmed vara starkare i avtalsrörelsen 2017?
Ett enat LO, med en gemensam linje, är en urstark kraft för förändring. LO är i grunden starkt och med gemensamma lönekrav blir det svårt att misslyckas.


Varför satsar inte Kommunal på en ny grupp, jag är barnskötare och känner mig också ”värdediskriminerad”!? Det finns ju fler kvinnodominerade branscher.
Kommunals lönesatsning på undersköterskor fortsätter att leverera löneökningar utöver märket för den stora och värdediskriminerade gruppen undersköterskor under ytterligare två år. Nu gör vi dessutom en låglönesatsning som innebär att Kommunals samtliga avtalsområden kommer att få en högre löneökning, än vad ”märket” anger. Vi kan alltså fokusera på att både få upp kvinnolönerna och på att höja lönerna för dem som tjänar allra minst, t ex personliga assistenter, och anställda inom städbranschen

Kategorier

Avtalsrörelse