Kommunal i Hudiksvall söker fackliga företrädare


Kommunal Mitt vill öka kvaliteten i kommunikationen med sina medlemmar, arbeta för det arbetsplatsnära fackliga arbetet samt värva och behålla fler medlemmar. För att lyckas med det behöver vi nu fler förtroendevalda på facklig tid i vår sektion i Hudiksvalls kommun.


För att fylla på sektionsexpeditionen i Hudiksvall efter en pensionsavgång, så söker vi nu en ny förtroendevald på deltid från 1 januari 2024.

Vi söker dig som är strukturerad, tycker om att samarbeta och som självklart tror på Kommunal som en stark aktör i samhället. Du behöver även ha en anställning hos Hudiksvalls kommun.

Eftersom Kommunal vill återspegla medlemskåren ser vi gärna att du behärskar fler språk än svenska och engelska och/eller har utländsk bakgrund.

I uppdraget ingår att:

 • Värva nya medlemmar till Kommunal.
 • Arbeta för att Kommunal ska få fler förtroendevalda på arbetsplatser.
 • Öka kvaliteten i kommunikationen med medlemmarna.

Det görs genom att:

 • planera och genomföra arbetsplatsbesök för att hålla kontakt med medlemmar och värva nya medlemmar.
 • planera och genomföra olika typer av aktiviteter och möten för både medlemmar och blivande medlemmar.
 • informera och berätta om varför det är viktigt att tillhöra Kommunal.
 • genomföra MBL-förhandlingar.
 • företräda medlemmar i arbetsmiljöfrågor och arbeta för en god arbetsmiljö på de arbetsplatser som saknar arbetsplatsombud/skyddsombud.
 • stötta arbetsplatsombud/skyddsombud i deras arbetsmiljöarbete.
 • dokumentera uppkomna ärenden. 
 • löpande kartlägga arbetsgivarstruktur och organisationsgrad.
 •  samarbeta med kollegor inom Kommunals organisation.

För att trivas i det här uppdraget tror vi att du behöver vara social, positiv och ha ett lösningsorienterat sinne. I huvudsak planerar du ditt arbete tillsammans med de övriga förtroendevalda på sektionen, men självständigt arbete ingår också. Du behöver därför vara strukturerad, ansvarsfull och tycka om att samarbeta med andra, samtidigt som du har ett stort eget driv.

All information och kunskap om lagar, avtal och Kommunals organisation som du behöver får du löpande under uppdraget. Det allra viktigaste är att du har ett stort intresse för att arbeta med fackliga frågor och tycker om att ha mycket kontakt med människor inom olika yrken och i olika situationer. Du tror självklart att Kommunal – även i framtiden är en stark aktör i samhället.

Om uppdraget som facklig företrädare i sektion 

Ett fackligt uppdrag på en sektion kan vara på heltid, halvtid eller deltid. Ange därför i vilken omfattning du vill och kan vara företrädare på facklig tid. Avstämning under uppdragets gång sker sedan årligen där sektionsordförande tillsammans med ansvarig ombudsman ser över hur tiden för nästkommande år fördelas. Tiden kan därför komma att förändras under uppdragets gång. 

När du har facklig tid på en sektion, så kallad AFF-LAFF, begär du ledighet från din arbetsgivare enligt förtroendemannalagen paragraf 7. Under uppdraget får du lön från din arbetsgivare motsvarande den lön du har idag. Övrig tid arbetar du som vanligt på din arbetsplats.

Maila din intresseanmälan senast 31 december 2023

Du anmäler ditt intresse genom att skriva ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av detta uppdrag. Du mailar intresseanmälan till mitt@kommunal.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan! 

Med vänlig hälsning 

Kommunal Mitt sektion Hudiksvall

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar