Kommunal finns på TikTok


Kommunal vill alltid nå ut till unga personer och vara ett stöd på vägen ut i arbetslivet. Sedan 2022 har Kommunal därför annonserat på sociala medier-plattformen TikTok och sedan våren 2024 har vi ett konto du kan följa där. Syftet är att öka kännedomen om Kommunal och fackliga rättigheter.

TikToks logotyp.
Foto: Kommunal.

TikTok är en social medieplattform där användare kan skapa, dela och titta på korta videoklipp, men även bilder. Plattformen är särskilt populär för att det går att skapa underhållande och kreativt innehåll med musik och olika visuella effekter.  Användarna finns i många åldrar men TikTok är särskilt populärt bland unga personer.  

För Kommunal är det viktigt att synas på plattformar där unga personer finns. Syftet med Kommunals närvaro på TikTok är att öka kännedomen om Kommunal och facket i stort bland unga personer. Det kan handla om studenter eller unga vuxna som nyligen har gett sig ut i arbetslivet. 

Kommunal har drivit renodlade kampanjer i TikTok sen 2022 men sen våren 2024 har Kommunal ett konto som går att följa. 

Tanken är att Kommunals konto på TikTok ska erbjuda innehåll som kan vara antingen underhållande eller informativt och förklarande om fördelarna med facket och vilka rättigheter du har som anställd.

På TikTok heter kontot facket_kommunal.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar