Ingen ska behöva fly undan klimatet


2015-12-18

Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Och det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken. De senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Det är alltså i snitt ca 2000 människor som varje timme måste lämna sina hem.

Vad Kommunal gör i klimatfrågan
Foto: Kommunal

En viktig grund i arbetarrörelsen är att när vi gör saker tillsammans så kan vi uppnå stor förändring. LO-förbundet GS-facket har startat #fackkampen, en digital insamlingsbössa där vi alla tillsammans kan bidra. Du kan också hjälpa till och samtidigt delta i vår utmaning. Alla bidrag räknas och alla är lika viktiga. Stora som små.

Internationell solidaritet är en hörnsten i den fackliga rörelsen. Vi tillsammans ska alltid arbeta för alla människor lika värde, demokrati, frihet, solidaritet och rättvisa. Därför svarar vi upp på GS-fackets utmaning och bidrar med pengar till musikhjälpen.

Vill du skänka en slant genom den digitala insamlingsbössan?

Gör så här
Du kan bidra på många olika sätt, önska en låt via SMS, skänk en gåva via Swish eller använda digitala insamlingsbössan. Hur du än väljer att ge ditt bidrag glöm inte att ange #fackkampen.

Fackkampen, den digitala insamlingsbössan
Besök sidan, http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/fackkampen där du kan ge ditt bidrag.

Önska en låt via SMS
En låtönskning med dedikation kostar 25, 50, 100, 200, 300 eller 500 kronor. Skicka ditt SMS till 72999.

Här är ett exempel på hur en låtönskning via SMS ser ut:
100 AVICII HEY BROTHER för #fackkampen

Swisha till 9019506 och skriv artist, låtönskning och eventuell motivering i meddelandefältet och glöm inte att lägga till #fackkampen i meddelandefältet.
Exempel: AVICII HEY BROTHER Motivering #fackkampen

Vill du betala med kort?
Besök Sveriges Radio, där har du
möjlighet att betala direkt med ditt betalkort.

Sätt in pengar
Sätt in valfritt belopp på konto 90 1950-6 och skriv ”Musikhjälpen” samt #fackkampen på
inbetalningen.

Dela sidan