Följ Sebastians väg till Yrkes-VM i Abu Dhabi


2017-03-23

Sebastian Sundberg ska representera Sverige i Vård och omsorgstävlingarna i Yrkes-VM i höst. Nu kan du följa hans förberedelser inför VM i Abu Dhabi.

Sebastian Sundberg, undersköterska från Vilhelmina, kom på tredje plats i Yrkes-SM 2016, och kommer vara den som representerar Sverige i Vård och omsorgstävlingarna i Yrkes-VM. Han ingår i Svenska yrkeslandslaget. 

Just nu pågår förberedelser för fullt, och Sebastian coachas i sina förberedelser av Carina "Cina" Johansson expert/domare i de internationella tävlingarna och vård- och omsorgsprogrammets lärare på Malgomajskolan i Vilhelmina där Sebastian tog examen våren 2016. Tävlingarna går ut på att unga elever på yrkesutbildningar får sina praktiska kunskaper testade genom olika scenarion, och genom teoretiska kunskapsprov. I tävlingsmomenten för vård och omsorg får statister spela rollerna som patienter och omsorgstagare.

Tävlingarna går av stapeln 14–19 oktober 2017 i Abu Dhabi.

Följ tävlingsförberedelserna

Carina ”Cina” Johansson skriver om resan fram till Yrkes-VM på Vård- och omsorgscolleges webbplats.

Sebastian kommer också publicera bilder på Instagram från sina förberedelser på @yrkestavlingar_vo

Fakta om Yrkes-SM och Yrkes-VM

Yrkes-SM arrangeras vartannat år för att öka intresset för olika yrken och höja statusen på svensk yrkesutbildning. Målet är också att få en positiv utveckling av branscherna, att kvaliteten höjs och tekniker vässas. Under Yrkes-SM finns flera yrken representerade från till exempel bygg, industri, IT, service och teknik. Kommunal arrangerar tävlingarna i vård och omsorg tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting och Vårdföretagarna och med stöd av sponsorer. Kommunal är också sponsor till tävlingarna i trädgårdsanläggning.

I Yrkes-VM (WorldSkills) tävlar Sveriges yrkesskickligaste ungdomar mot världseliten i en rad olika yrken. Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar alla kategorier. Där samlas ca 1200 ungdomar av de skickligaste yrkesutövarna i världen för att tävla mot varandra i ca 50 yrkesgrenar.

Mer information om tävlingarna finns på worldskills.se.

Dela sidan