Flera steg i rätt riktning


Medlemmarna i Kommunal har ännu en gång tvingats visa musklerna, och de som fortfarande tvivlar på fackföreningens betydelse har missat hela poängen.

Mahlin Bergman
Mahlin Bergman - avdelningsordförande Kommunal Sydost
Foto: Kommunal

Kommunal, SKR och Sobona har tackat ja till medlarnas bud och varslet om konflikt är avblåst. Det nya avtalet innebär bland annat högre löner och en individgaranti. Vi har också tagit steg framåt för långsiktiga lösningar för löneprocesser och hållbara arbetstider. 

Som Kommunal sa från början – det är helt rimliga krav. Det handlar om så elementära saker som ordning och reda i löneprocesser och hållbara arbetstider. 

Ja, vi hade velat mer, men avtalet är ändå flera steg i rätt riktning mot att göra dessa viktiga yrken mer attraktiva och lönsamma att arbeta inom. 

Kommer vi tappa takt nu? 

Absolut inte. Redan nu fortsätter kampen för ännu högre löner och bättre arbetsvillkor för medlemmarna i Kommunal. Det här är dessutom ett ettårigt avtal som berör 550 000 anställda, och om ett år kommer vi behöva enas om ett nytt avtal. 

Jag vill tacka alla er som med en fantastisk kämpaglöd har engagerat sig i den här fajten. Alla företrädare i sektionerna, alla ni ombud, avtalsdelegater, ombudsmän, anställda. Ni stod upp – ni var redo. Ni har alla varit, och är, så viktiga kugghjul i det maskineri som är Kommunal.

Du som är medlem i Kommunal – ge dig själv en klapp på axeln, för det är ditt engagemang som lägger grunden till vår fantastiska förening. 

Du som inte är medlem ännu – bli det nu: Bli medlem | Kommunal

Läs mer om avtalet här: SKR-avtalet: Strejk avblåst – avtal klart | Kommunal

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar