Facklig framgång: Efter skyddsstopp fick personalen rätt till skyddsutrustning


2020-05-15

En brukare i Kramfors kommun visade tydliga symptom på Covid-19 och personalen uppmärksammade närmaste chef om oro och att skyddsutrustning borde inskaffas för personalen.

Facklig framgång i Kramfors
Facklig framgång i Kramfors
Foto: Kommunal

Trots de riktlinjer som finns där misstänkt smittade personer ska behandlas som om de vore smittade, och att skyddsutrustning ska beställas redan vid misstankar, fick man till svar att skyddsutrustning inte var nödvändigt eftersom personen i fråga inte fått någon diagnos.

Skyddsombudet på arbetsplatsen la i samråd med sektionen i Kramfors den 29.e april ett skyddsstopp och ingen personal fick gå in till brukaren.

Arbetsmiljöverket gick på Kommunals linje och begärde skyddsutrustning för personalen samt att brukaren skulle testas för Covid-19.

I dessa stunder ser man verkligen vilken otroligt viktig roll skyddsombuden och facket har när det kommer till arbetsmiljöarbetet. Det är bara sorgligt att det måste till ett skyddsstopp för att något ska hända. Säger sektionsordförande i Kramfors Marianne Persson

Brukaren visade positivt resultat för Covid-19.

Har du också varit med och drivit igenom en förändring på din arbetsplats? Dela med dig och inspirera andra genom att skicka in din fackliga framgång till Kommunals Framgångslåda.

Dela sidan