En överraskande offensiv satsning på välfärden


Regeringen och samarbetspartierna presenterade nu på måndagsmorgonen satsningar på välfärden i den kommande höstbudgeten. Det handlar om en satsning på äldreomsorgen, en på investeringar i hälso- och sjukvården, samt tillskott till kommuner och regioner. Kommunal välkomnar satsningen.

Kvinna som dukar ett bord.
Foto: Jonathan Bergqvist, AHA.

Kommunal har länge drivit frågan om att satsa mer resurser på välfärden. 

- En överraskande offensiv satsning. Bra att regeringen lyssnar på medlemmarna i Kommunal och investerar i äldreomsorgen. Pengar visste vi fanns, nu används de på rätt sätt. Det är något hela Sverige tjänar på, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin.

Kommunal förhandlar ett 70-tal avtal under hösten, där frågor om förbättrade arbetsvillkor för medlemmar inom välfärden är en prioriterad fråga. 

- Höjningen av det generella statsbidraget skickar en tydlig signal till arbetsgivarna. Den här avtalsrörelsen handlar i grund och botten om att säkra en fungerande välfärd i hela Sverige, säger Tobias Baudin.

Sveriges yrkesskickliga undersköterskor och vårdbiträden behöver mer tid för att kunna ge äldre den omsorg de behöver. Kommunal har en rad olika lösningar för hur äldreomsorgen kan bli bättre. Och första steget mot mer tid för omsorg är mer resurser och bättre villkor.

Regeringen: Historisk budgetsatsning för en stärkt äldreomsorg

Regeringen: 4 miljarder kronor för hantering av uppskjuten vård

Kommunal: Mer tid är möjligt!

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar