En lussebulle och en skvätt facklig information till kaffet


Att ta med något gott att bjuda på skapar en bra grund för ett lyckat arbetsplatsbesök.

"Det är alltid väldigt uppskattat när vi kommer till en arbetsplats och har med oss fika eller godis", säger Kajsa Malmström-Eriksson, facklig företrädare på sektion Stockholm Mitt.

Kajsa Malmström-Eriksson och Ingrid Heldt bjöd personalen på Blackebergs hemtjänst på julfika.
Kajsa Malmström-Eriksson och Ingrid Heldt bjöd personalen på Blackebergs hemtjänst på julfika.
Foto: AnnaCarin Berkal/Kommunal

I tisdags besökte de fackliga företrädarna Kajsa Malmström-Eriksson och Ingrid Heldt från sektion Stockholm Mitt hemtjänsten i Blackeberg där de bjöd på julfika i lunchrummet. Förutom lussebullar fick personalen möjlighet att ställa frågor och ta del av information om Kommunal och medlemskapet.

En av de fackliga frågor som diskuteras mest inom hemtjänsten just nu är schemafrågan. Det behövs hållbarare scheman som tar hänsyn till den tid det tar att gå från en brukare till en annan. Det behövs även möjlighet till schemalagda pauser i arbetet.
-Det är främst gångtiderna och pauser i schemat utifrån arbetstidslagen som vi kämpar för att ändra just nu. Arbetsmiljöproblem som brist på hjälpmedel är också något vi ofta får frågor om, säger Ingrid Heldt.

Tisdagens besök var det första på hemtjänsten i Blackeberg men Kajsa Malmström-Eriksson och Ingrid Heldt planerar redan att återkomma.
-Det är viktigt att besöka en arbetsplats flera gånger. Det handlar om att synas och att skapa relationer. När vi bygger relationer blir vi också fler medlemmar, säger Ingrid Heldt.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar