Besök av socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi


2019-11-07

På onsdagen fick Kommunal Mellersta Norrland besök av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Både kongressombud, avdelningsordförande, sektionsföreträdare och personal hade samlats för att delta i mötet med ministern. Det vart många intressanta diskussioner om bland annat pension, sjukförsäkring och utmaningarna för arbetarrörelsen inför stundande avtalsrörelse.

Ardalan Shekarabi
Ardalan Shekarabi besökte avdelningen i onsdags för att prata om vad hans uppdrag innebär och vilka frågor som är viktiga att arbeta med.
Foto: Kommunal Mellersta Norrland

Ardalan Shekarabi har varit civilminister sedan 2014 men bytte nyligen ministerpost till socialförsäkringsminister.

Hans ansvarsområden som minister är 

Premiepensionssystemet

Socialförsäkringar

Spelpolitik

När han träffade Kommunal Mellersta Norrland på onsdagen vart det mycket fokus på pensionen. 

De som varit med och byggt landet genom sitt arbete har lagt grunden för vår gemensamma välfärd. De har rätt till en trygg ålderdom. Därför är höjda pensioner min främsta prioritering.

Idag kämpar många av Kommunals medlemmar med tunga jobb som gör att en eventuell höjning av pensionsåldern skulle slå hårt mot de som jobbat ett helt arbetsliv.

Diskussioerna handlade också om de utmaningar som arbetarrörelsen och fackförbunden står inför. Vi måste bli bättre på att informera och sprida kunskap till våra ungdomar om vad facket gör för nytta och hur viktigt det är att organisera sig för att kunna vara med och påverka sitt arbetsliv och sin arbetsvardag. 

Men det konstaterades också att Kommunal har fantastiska förutsättningar för att kunna driva frågor för sina medlemmar med tanke på att vi är många och samtidigt har de yrken som faktiskt får samhället att fungera.

Snart går vi in i ett avtalsår och då är organisationsgraden för Kommunal livsviktig om vi ska kunna driva igenom medlemmarnas önskan.  

Dela sidan